Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Gyurcsány menesztette Draskovicsot

Gyurcsány menesztette Draskovicsot - olvasom a vezető hírt a minap. Draskovics. Izé. Persze. Valami bankos ember - rémlik a távolból, de hogy a pénzügyminiszterünkről van szó, hát azt meg nem mondtam volna kapásból. Ha a Legyen ön is milliomos kérdésében szerepel, négyből azért kiválasztottam volna, de így segítség nélkül bizony nem...

Gyurcsány menesztette Németh Imre agrárminisztert. Sokkal okosabb, hogy ezúttal már kiírják az Imre titulusát is, különben ki nem találnám ki ő. Ami azt illeti, az utolsó miniszterek, akikre név szerint emlékezem, Bokros Lajos, Torgyán József, Kuncze Gábor, Fodor Gábor és Lamperth Mónika. Döbbenetes tájékozatlanságomnak jó oka van: harcos érdektelenségem. Kicsikét sem érdekel, kik azok, akik tessék-lássék intézik az ország dolgait, és mióta az eszemet tudom, nagyon kevés szakembert láttam, aki komolyan és eredményesen tette volna a dolgát ilyesfajta pozícióban (Bokros Lajos for president). Nem csak az egyes miniszterek személye, de az egész parlamenti és pártos műbalhé érdektelen a számomra. Volt idő (rendszerváltásnak hívták), amikor úgy tűnt, van jelentősége a mozgalmak irányultságának és számítanak valamit az őket meghajtó ideológiák. Mostanra már mindenkinek leeshetett volna a tantusz - a politikai cirkusz nevű nagy átverésben nincsen szó elvekről és irányokról, mindössze önös érdekekről.

Sokak mégis gerjednek a belpolitikára, a napot az orwelli 2 perc gyűlölet mintájára a pártos sajtó átolvasásával kezdik, és felháborodottan vagy diadalittasan, de mindenképpen katartikusan élnek meg minden apró történést. A politikai cirkusz éppoly természetes igényt elégít ki, mint a Sztárbox, a kereskedelmi televíziózás, vagy a prostitúció. Embere válogatja, kinek mire van inkább igénye: egy jó kis stadionbéli ökölrázásra, a valóságshow-k gladiátorainak kukkolására, az aktuális politikai vezércikkel való átlényegülésre, vagy Szandra és Vivien négykezes kényeztetésére.

Azt mondom, Fashion TV-t nézz, ne híradót, képregényt olvass, ne napilapot, a munkáddal törődj, ne a gyűlölködéssel. Ja, és a lényeg: Get ready for love!

Szerinted? Szólj hozzá!
Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...