Éjfél Kapitány
Sziget 2007
Levél Éjfél Kapitánynak...

Sziget 2007...

Uhhhh, borzalmas íze van ennek a Jack Danielsnek, de a hatása tutti. Tündér Veronikámtól kaptam egy üveggel, a diplomamunkájához adott segítségemért. Ő a messzi Komárnoban lehet most, én viszont itt, egy hosszúhajúval és Messecina ügynöknővel. A taxitársaság nem is fogadja a hívásomat, így Messecina a privátsofőrjét mozgósítja nekünk. Stranglers szól a hifiből bemelegítésképpen, ami most csak nekem tetszik, a nőknek nem. Fékcsikorgás a ház elől, itt az autónk. Felhajtom az utolsó korty Heinekent éééés már indulok is...

Fekete és ezüst színű szupermenes pólót választottam - egy szuperhősön látszódnia kell, hogy mi is mesterségének címere. Mókás lenne persze még ráhúzni kívülről egy piros fürdőnadrágot, de azt már soknak érzem. Meg aztán, nincs is olyanom ;) Halálfejes övem is rajtam, az része az alapfelszerelésnek. Zsebeim néhány nagyobb címletű bankjegyet, telefont és a lakáskulcsot leszámítva teljesen üresek. Szeretem, ha a fekete farmerem nem a zsebeknél dudorodik.

Mire Zero ügynököt felvesszük, addigra már tetőfokon a hangulatom, így fel se tűnik, mióta is várunk már Biancára a benzinkútnál - persze teljesen hiába. Sebaj, szóljon hangosan a Dobókocka és a Frenk-féle szívzörejek a telefonból amolyan táskarádió jelleggel, táncoljuk, sörözzünk egyhelyben. Délceg motorosrendőröket, faros rendőrlányokat és a munkából ki se látszó mentősnéniket nézegetünk, ahogy egy nagyon szétütött csajszit igyekeznek formába hozni.  Sem Bianca, sem a potyajegyek nem érkeznek meg, a dobozos sör viszont elfogy, így bevágódunk sima készpénzzel. Nagyon szőke, és nagyon hosszú hajú ismerősnek kellene szembejönnie hogy ebben az állapotomban felismerjem. Aki ennél kevésbé feltűnő, azt biztos nem veszem észre. Az embermassza elkap, nem tudom követni ki mit csinál, merre tart, mit mond. Az út menti bódék is elmosódottak, egyszerre talál be a füstölők és a sült hús illata, a mindenhonnan érkező zene dubként lüktet a fülemben. Az érzékszerveim rögön takarékra állnak, ahogy az űrgárdisták szemellenzője besötétedik a közeli robbanások fényére. Annyit még látok, hogy a szokásosnál is komolyabb infrastruktúra épült ki az idén: konkrétan egy mobil Saturn lerakat döbbent meg, kosarakkal, polcokkal, testes biztonságiakkal, akciókkal és mindennel felszerelve. Tisztára mint a Mázlis sárkány lerakata a híd mellett...

Metta az "állítólagos magyartanárnő", Chris és Nagymesternő lelkesen fogad minket az Open sátor privát hátsó traktusában. A zenekar fele késésben van, bőven marad időnk röhögcsélni és megdicsérni egymás kinézetét. Becherovka és jó barátunk Johnny oldja a nem létező feszültséget. A Die Schwesters (aka Karafiáths) produkciójára nehezen találok jelzőt - maradjunk talán a viccesnél :) Az utánuk következő Palya Bea hiába is profi, a nővéreken sokkal zajosabban lehetett szórakozni. Legát a fél Balaton zenekarral kiegészülve viszont odacsap, talán nem is utoljára. Barna mint atom, és fehér ingével még rá is tesz egy lapáttal, mint ha nem lenne amúgy is jóképű. Tánc, tánc, tánc. Az új sláger vámpíros témájú, valahogy így szól:

Karóval jöttél és kereszttel
a vámpír mégsem ereszt el.
Hiába kaparja tíz körömmel a hajnal a holdat,
kakas csak a stukkeren, és elfogy a varázsoldat...


A Killers sajnos kifejezetten fékezett habzású, ha előttem, mellettem és mögöttem nem nőhegyek lennének, talán ki is mennék azonnal. Zero bölcsen már a legelején kihátrált a partvonalra, most nyilván kedvére iszik és stíröli a csajokat. Mi csak később megyünk utána, egyenesen az indiai kifőzde és a lángosos irányába. Mindkettőből eszünk, ezúttal lelkiismeretfurdalás nélkül, úgyis lesétáljuk és leugráljuk az összeset. Így van ezzel mindenki, nem győzöm bámulni a csípőnadrágos piercinges laposhasú lányokat, ahogy kettesével tüntetik el a lángosokat.

Hiába iszom viszont, elszállt a varázslat, és nem is hozza vissza semmi. Nincs ital, nincs helyszín ami érdekelne. Csónakház unalmas, vizespóló verseny unalmas, Szandi unalmas, én is az vagyok mostanra.

Tűnjünk el innen.

Volt Sziget 2006 is. Elolvasod?
Volt Sziget 2005 is. Elolvasod?
Volt Sziget 2003 is. Elolvasod?
Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...