Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Nem hajlandó

Nem hajlandó

Fekete Hercegnek nem kicsi a gondja: a nője nem hajlandó neki megcsinálni. A kedvenc ételét – ;)

Fekete Herceg metaforikus kérdése

Találtam egy lányt. 7 éve szerelmes vagyok belé, csodálatos minden vele töltött nap. Kedves, figyelmes, szerelmes, no meg gyönyörű is. Persze írásom oka, hogy van egy terület, amiben megoldandó feladataim vannak. Származásomra való tekintettel egy hasonlaton keresztül mutatnám be esetemet:

Nekem a finom és változatos ételek nagyon sokat jelentenek az életemben. Eddigi életemben mindig elkényeztettek e téren. A lány kiválóan főz. Ő is szeret velem enni, viszont vannak olyan ételek, amiket egyszerűen nem akar nekem főzni. Amit csinál nekem, az nagyon finom, de hát 7 éve nem ettem több kedvenc ételemből!

Mit tegyek? Mondjak le azokról az ételekről, amit nem hajlandó megcsinálni nekem (hiszen mással azért jól tudok lakni) vagy menjek le a sarki vendéglátóipari egységbe, hogy jóllakjak? Elhiggyem a lány teljes, odaadó szerelmi vallomását, ha közben nem akarja, hogy ezen a téren is tökéletesen elégedett legyek? Ő azt mondja, hogy számára így tökéletes minden és érjem be ennyivel. És, hogy miért akarok olyat, amit ő nem szeretne, hiszen egy párkapcsolatban csak olyat akarnak a tagok, ami mindkettőjük szeretne. Bunkó vagyok, hogy egy minden más téren számomra is isteni kapcsolatba ilyen konfliktust generálok?

Várom bölcs válaszodat és tanácsadóid (olvasóid) tanácsára is számítok!


Éjfél Kapitány metaforikus válasza

Ha jól értelek, az a problémád, hogy van ugyan süti, de francia krémes soha nincs? A látszat ellenére nem nevezném ezt apró problémának, nagyon is lényegi dologról van itt szó. Nem csak neked, de legtöbbünknek a szex sokat jelent az életében. Szex nélkül nincs párkapcsolat, és jó szex nélkül nincsen jövője se egy párkapcsolatnak. Ez a legerősebb kapocs kettőtök között. Tengersok kellemetlen történés fogja napról napra erodálni és rombolni a szerelmeteket, és az egyetlen biztos segítség amire számíthattok, az egymás teste lesz. Ha arra se (igazán) – az gond.

Ha úgy kell értsem a leveled, hogy 7 éve vagy belé szerelmes, de csak mostanában jöttetek össze – akkor a napjaitok meg vannak számlálva...

Ha viszont már 7 éve együtt vagytok, akkor szerencsésen erősek a kötelékek így is. Ez esetben azt mondom, ne is erőltesd a dolgot, ne generálj hiábavaló konfliktust, örülj, hogy szeret a párod és jól lakat téged. Ha hét év alatt így szoktátok meg egymást, ezen már nem fogsz tudni változtatni. (Esetleg ha a születésnapjára meglepetésképpen megszervezett Bora-Bora-i nyaraláson a hátadra fekszel a hatcsillagos bungaló mahagóni franciágyán, és azt mondod: "legyen ez tényleg egy különleges nap én szexistennőm...") Maradva a realitásnál: menj le szépen a cukrászdába, fizesd ki a franciakrémesed és fogyaszd el egészséggel. Tedd meg ezt annál is inkább nyugodtan, mert vágyad tárgya a franciakrémes maga, nem pedig az, aki elkészítette neked. Ehhez viszont szigorúan tartanod kell magad: szóval ahogy felálltál az asztaltól, úgy felejtsd is el az egészet.