Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Néhanapján velem is előfordul, hogy nem tudom kapásból, mit is tegyek egy rázósabb helyzetben. Nekem rossz, de neked jó, mert ha én nem is, de te megkérdezheted Éjfél Kapitányt! Email cimed mindenképpen az én titkom marad, sőt, a neved is, ha erre kérsz...

 

Kérdezz Te is!

Mit főzzek?

Annamari intim kérdése

Tudom, hogy a hősök életében nincs jelentősége az evésnek, mégis érdekelne, hogy valaki, akinek szimpi az ízlése, milyen kajákra bukik (mint kacsa a nokedlire – bocs az elcsépelt hasonlatért). Vagyis a kérdésem: Mik a kedvenc ételeid?

Faggatózásom apropója, hogy holnapra vacsoravendégeket várok, és gőzöm sincs, mit főzzek nekik. Talán Te tudsz nekem ötletet adni. Természetesen, jóbarátokról van szó. Ezt azért említem meg, mert eszembe jutott az elméleted arról, hogy akiket étellel kínálunk, azok felé ezzel a gesztussal a szeretetünket fejezzük ki. Ez a gondolatod kedves nekem.


Éjfél Kapitány étvágygerjesztő válasza

Hát, ha képzeletben rám is főzöl, akkor valamilyen húsos, ízes és szaftos/mártásos ételt adsz nekik. Például bakonyi sertésszeletet az ő tejfölös gombás mártásában, nokedlivel, esetleg hortobágyi húsos palacsintát. Tudom, ezzel az a gond (mint minden "rendes" étellel), hogy rémesen sok vesződségbe telik megcsinálni, főleg ahhoz képest, hogy mennyi idő alatt fogy el. Ha háziasszonybarát alternatívát keresünk, akkor maradhatunk valamilyen olaszos jellegű tésztában – de sok mártással. A spagetti carbonara az egyik, és az örökzöld gnocci a másik kedvencem, ez aztán tényleg start-stop 10 percen belül megvan.

Ha valami nyárestére való szolidabbat gondolsz, akkor akkor eszembe jutnak a panírozott tintahalkarikák és nagy kedvencem, a grillezett polip is, tartármártással és friss cipóval. Ez nem csak hogy finom, de rögtön mindenkinek beugranak róla a tengerparti nyaralások is, a hullámok, a fehérre festett szállodai szobák, a monokini és a sangria. Jó étvágyat, meg mindent!