Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Néhanapján velem is előfordul, hogy nem tudom kapásból, mit is tegyek egy rázósabb helyzetben. Nekem rossz, de neked jó, mert ha én nem is, de te megkérdezheted Éjfél Kapitányt! Email cimed mindenképpen az én titkom marad, sőt, a neved is, ha erre kérsz...

 

Kérdezz Te is!

Lesz-e háború?

Csilla aggódó kérdése

Csilla aggódón kérdezte tőlem a csöpp étteremben az Andrássy úton: Most akkor lesz háború Irakkal?


Éjfél Kapitány szokatlan válasza

Furcsa álmom volt ma. Egy irodaház panorámás tetején álltunk, én és Szepi. Hosszú vörös haja lobogott a szélben, vékony dereka a krómozott korlátnak feszült. Felhő sehol, messzire elláttunk a szikrázó napsütésben. Hirtelen furcsa árny suhant el a háztetőkön. Felkaptam a fejem és egy robotrepülő-rakétát vettem észre. Szinte tétován, lassan haladt, majd a vízszintes pályáról sután felfelé fordult. Hajtóműhibára gyanakodtam, de a gyilkos szerszám csupán magasabbra emelkedett, majd egy ravasz hurkot leírva irányba fordult, és megcélozta az Árpád híd tövében álló toronyházat. Nem az ismert tomahawk típus volt, de a hibátlan manővert elnézve, nyilvánvalóan amerikai modell. Tökéletesen lehetett mindent látni. A fehérre festett fegyver pompásan és csendesen suhant, csakúgy hosszúkás árnyéka a háztetőkön. Egyre alacsonyabban repült, egyre közelebb a házakhoz, majd a torony aljába csapódva explodált. A robbanást nem is hallottuk, de láttuk megrogyni a tornyot és sűrű szürke porfelhőben leomlani. A látvány lenyűgöző, katartikus volt és fennen hirdette a csúcstechnika diadalát, hosszú másodpercekbe tellett, amíg eszembe villant, hogy az ördögbe is: ezúttal MI vagyunk az áldozat. A porfelhő egyre nőtt, és veszedelmesen közeledett felénk – ideje volt menekülőre fogni a dolgot. Futva indultam lefelé a lépcsőn, a liftre vészhelyzetben soha nem lehet számítani. Széles ódon márványlépcsők vezettek lefelé. Nem is lépdeltem, nem is futottam, egyszerűen siklottam lefelé a gömbölydedre kopott élű lépcsősoron. Három másodpercenként végeztem egy-egy emelettel, lendületes repülőfordulókat produkálva. Semmi sem állíthatott meg. Bármi veszedelem is fenyegetett, biztosan messze lemarad mögöttem. Megmenekültem – felébredtem.

(Fekete Főnix szerint ez tipikus álom, és elküldte egy szakértő magyarázatát is hozzá: "A repülőgép, ami becsapódott valami közeli helyre a pszichológus szerint csak másodlagos és csak eszköz. Amire koncentrálni kell, hogy ki az aki vezeti a repülőt? Van-e valaki harmadik személy, aki a család békéjét veszélyezteti. A tudatalattidban ez a valaki képes szétrobbantani a békét és erre figyelmeztet az álom. Érdekes, hogy a lappangó álomtartalom, ha elfogadjuk a létét, mennyire meg tud bújni az egyébként számunkra elfogadható, érthető izgalmas álomvilágban.")

(A Váci úton jártamban azonosítottam az álombéli helyszínt. A képzeletbeli irodaház, aminek tetején álltunk – létezik. A KPMG új irodaháza az. Az ódon lépcsőház persze nyilvánvalóan nem stimmel, de a pozíció és a rálátás a toronyházra, az nagyon pontos.)