Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Néhanapján velem is előfordul, hogy nem tudom kapásból, mit is tegyek egy rázósabb helyzetben. Nekem rossz, de neked jó, mert ha én nem is, de te megkérdezheted Éjfél Kapitányt! Email cimed mindenképpen az én titkom marad, sőt, a neved is, ha erre kérsz...

 

Kérdezz Te is!

Fiú-lány barátság?

Nagyandy fogós kérdése

Tudom, hogy nem ez a lelkisegély szolgálat, de lassan már kezdek kifogyni az ötletekből... Röviden vázolom a helyzetet. A legjobb barátom, aki az ellenkező nemből való (jé, ilyen is van!) komoly fejtörést okoz mostanában nekem. Mivel a barátnője (sőt, inkább a jegyese) visszaadta neki a gyűrűjét egy pár hete azzal a mondattal, hogy ugyan még őt szereti, de mielőtt komolyabban lekötné magát, még élni szeretne...hehh...

Keblencem eléggé ki van akadva. Azaz, össze van törve. Már egy ideje vigasztalgatom és haladunk is, de most jön a baj.. van egy olyan érzésem, hogy belém akar 'kapaszkodni'. Mintha szándékosan át akarná formálni a barátságunkat valami mássá... Kezdek komolyan kétségbe esni. Mit tegyek, anélkül, hogy még jobban beletaszítanám abba a gödörbe, amiből kezd kimászni?

Ha tudsz valami okosságot, Ó Bölcs Kapitányom, azt örömmel venném. Én már határozottan kezdek kifogyni a lehetőségekből, de nem akarom feladni ezt a barátságot...


Éjfél Kapitány félmegoldása

És meg is érkeztünk a férfi-nő barátság klasszikus problémájához. Női oldalról ez nyilván kényelmes és idilli állapot. Férfi oldalról viszont fényévekre van az elvárásoktól. Férfi nem tud úgy tekinteni egy nőre, hogy megfeledkezne annak női mivoltáról, és genetikus programjának késztetéséről magjának ontására. C'est la vie.

Ismert egy közhelyszámba menő megoldás: "Férfi és nő között létezik barátság – ha dugnak is." Persze ezt is embere válogatja, van amikor ez csak olaj a tűzre. Létezik egy ennél rafináltabb megoldás is, ami azon alapszik, hogy sokszor csak a lehetőségére vágyunk a hódításnak. Nem lehetetlen hosszú időn keresztül fenntartani egy olyan baráti kapcsolatot, ahol a gesztusok szintjén ajtó ablak nyitva, valójában viszont szó sem lehet simogatásnál és puszinál többről. Egy ilyen kapcsolat fenntartásának egyetlen fontos kritériumát ismerem: a nő nem mondhatja, hogy soha nem lesz a férfié. Ha ezt kijelenti, azzal tönkreteszi az illúziót és azonnal elveszíti a férfit.

Ha egy nő egy kapcsolatból deklaráltan kizárja a szex minden formáját, azzal olyat teszt, mintha egy vendéglő minden ételt kihúzna az étlapról, és csak a sertéspörkölt-nokedlit hagyná rajta. Ilyen étterembe akkor se mennék be, ha ez éppen kedvemre való volna. Ragaszkodom legalább a választás lehetőségéhez, még akkor is, ha momentán beérem a pörkölttel.

Szóval hogy mit tegyél? Egyet tehetsz – megpróbálod visszaterelni a kapcsolatotokat a megszokott mederbe. Próbáld megértetni vele, hogy a jelenlegi barátságotok hosszabb ideig tarthat a fellángolása nélkül, aminek óhatatlanul gyors vége lesz. Ugyanakkor ha már eltökélte magát, ez félő, hogy nem lesz elég. Ha én lennék a "beindult barátod", ha nem kapnálak meg, továbbállnék.