Éjfél Kapitány
designed by
Gáspár
Tamás
Levél Éjfél Kapitánynak...

Gáspár Tamás Éjfél Kapitánya

Gáspár Tamás Éjfél Kapitánya a legnemesebb képregényes hagyományokat követi. Az arcél Johny Bravot szégyeníti, a bicepszek pedig felveszik a versenyt bármelyik Marvel szuperhőssel. A mindent rejtő köpeny a figura titkokkal teli jellemét szimbolizálja. Ha vannak is fegyverek a lebernyeg alatt, az csak akkor fog kiderülni, amikor már késő lesz. A mütyürök nélküli letisztult ábrázolás utal rá, hogy intellektuális beállítottságú valakivel dolgunk, aki a tisztán férfi módra a fejével és öklével oldja meg a problémákat. A beállás és a köpeny már már természetfeletti volta hatásosan érzékelteti a kapitány legyőzhetetlenségét...

A művészről

Tamás rajzai régóta láthatóak magyar képregény-füzetekben, többek között neki köszönhetjük a néhai Tiszta Diliben megjelent alternatív béka és királykisasszony sorozatot. Manapság filmstúdióknak dolgozik, reklámfilmek, mozifilmek storyboardjait, vázlatait készíti, többek között Andy Wajnának. Ő csinálta Ganxta Zolee utolsó lemezének borítóját is.

Pannon GSM reklám storyboard Hirdetés layout Comix a Tiszta Dilibõl Monster egy el nem készült videojátékból Ganxta Zolee nagylemez

Pannon GSM 
reklám stroryboard

Hirdetés layout

Comix a 
Tiszta Diliből

Monster egy el nem készült videojátékhoz 

Ganxta Zolee nagylemez

A Pannon hirdetést te is biztosan láttad a tévében, csak a végső verzióban esett az eső és a lány fején olyan kis hálós sapkaszerű dolog volt. Ha mégse láttad, letöltheted a Pannon GSM oldaláról, vagy innen. A többi viszont stimmelt. A tervek annyira tetszeni szoktak a rendezőknek, hogy gyakran a legapróbb részletig igyekeznek úgy megcsinálni a végső munkákat, ahogy azt Tamás az első vázlatokra megrajzolta.

A képregény-rajzolás határozott erőssége Tamásnak, amit nem csak a storyboardok mutatnak, de kifejezetten képregényes munkái is. Nem véletlen, hogy Éjfél Kapitányt is ő formálhatta meg. 

A rémes gusztustalan betonkalapácsos monster a művész lelkének belsejébe enged bepillantást: ha rajta múlna, csak ilyeneket rajzolna. Még szerencse, hogy az esetek többségében nem rajta múlik... A Ganxta Zolee nagylemez grafikájáért pedig saját aranylemezt is kapott. Egyszóval: igazi szupersztár.

Az igazi Éjfél Kapitány

A rajongók visszajelzése alapján Tamás formálta meg leghitelesebben Éjfél Kapitány alakját, így ő dolgozta ki a főhadiszállás jelenlegi formáját és a főoldalak grafikáit.

Más Éjfél Kapitány képek...
 

Kijárat...

Főoldalra...