Éjfél Kapitány tudósít

Éjfél Kapitány tudósít

Ott voltam, láttam mindent. El is mesélem...

 

Miss Universe Hungary 2007

Miss Universe Hungary 2007

Zero ügynökkel belevágunk a sűrűjébe, hosszú haj, szilkoncici, darázsderék és sok pezsgő. Szépségverseny az első vonalból.

Találkozni az ország 21 legjobb nőjével, ez azért alkalom, még ha csak mint néző is. Volt is bennem egy olyan randi előtti érzés, de úgy tűnik Zero ügynökben még ennél is több. Ha nem készülődik neki annyira, akkor talán nem is esik el a saját fürdőszobájában és nem töri el a bordáját. Hát így esett, hogy nélküle kellett belevágnom az estébe, amit Szipál kiállításként konferál fel. Freudi elszólás a javából.


Nem csak a színpad, de a nézőtér is hivatásos széplányokkal van tele, olyan tipikus "a fürdőrucim márciusi modell és már április van" mentalitású, vasalt hajúakkal. Kifejezetten izgi a civil playmate-ekben, hogy ha lendületesen rájuk mosolygok, reflexből tündérien visszamosolyognak. Neveket ha akarnék se tudnék mondani, a minap is 10 centi közelségből tudtam nem felismerni Konta Barbit, hiába is beszéltünk egymáshoz. Egyszerűen agyam mint a szita, arcmemóriám nyomokban sincs. A dagadt animátor énekléssel szórakoztatja a tömeget, amíg a dupla pezsgő és a Clash féle Should I Stay or Should I go meg nem teszi a hatását – jókedvem kerekedik.


A "katalógus" fényképanyaga halványgyenge, bár több benne a kép, mint az mtv szavazós oldalán. Tévés Ágival együtt nézzük át a felhozatalt. Kettőnk közül meglepő módon ő az, aki cici-centrikusan választ, én a derekak vékonyságát figyelem csak. Ő szakértőként, a dekoltázs sziluettje alapján mutatja, melyik valódi, melyik plasztik, én pedig elégedetten csettintek ahol a medece vagy a borda vonalait látom és nem zsírpárnát. Végül mindketten a (21) Verner Adrienne képeinél ragadunk le, bár nekem még az exotikus egyeske, Azharul Vanda is favoritom. A táncosok felbukkanásáig még megdícsérek egy igazi csajszis mobilékszert, aztán feldübörögnek a hangfalak.

Élőben persze egész más a látvány. Először is a felkészülés alatt szigorúan minden lánynak hosszú hajat növesztettek vagy toldottak. Másodszor is mozgás közben értelemszerűen másképpen nézek egy lányra, mint fényképen. És persze élőben megint minden szebb, mintha a tévén keresztül látnám mindezt. Az MTV értéket közvetít. Ez igaz. Na de ennyire bénán? A kivetítőn az látszik ami az otthoni képernyőkön is – és az bizony fényévekre van a valóságos látvány dinamikájától. Azoknak van igazuk, akik megszüntetnék a köztévét, erre tényleg kár egyetlen adóforintot is vesztegetni :(

Első menet, kis kékesszürkés koktélruha. Az eddig említett (1) Vanda és (21) Adrienne mellett a hosszú szőke (4) Budán Diána fogja meg a tekintetem a maga 183 centiméterével (aki nem keverendő össze a szintén rikító szőke (14) Prépost Nórával, aki már most úgy néz ki mint veterán Playmate). "-És nem zavar, hogy magasabb nálad? – Nem. Majd ráállok a pénztárcámra :))))" Három lány kiállását értékeltem még nagyra, ők az (5) Csiák Anna ,(11) Nagy Mónika és (15) Révai Kati.

Második menet, fürdőruha. Hát igen, ez itt a kánaán. Most látni csak igazán, miért is ezek a lányok kerültek a döntőbe. Ha a szar fényképeken még van is mit kritizálni, hát most itt élőben nem nagyon. Minden váll, minden kar, minden cici, minden derék a helyén van, egyedül némelyik popsiból lenne még mit faragni. Az is igaz persze, hogy alig 22 éves csajszikról beszélünk, nekik pedig alapból hozniuk illik ezt a formát. Az eddigi favoritok mellé részemről felzárkózik (7) Györgyi Renáta és a (9) Juhász Anikó is.

Harmadik menet, estélyi ruha. Meglepődés a köbön. Amennyire beindított az alig fürdőruhás látvány, annyira hidegen hagy ugyanazoknak a lányoknak a mostani kinézete. Az előbb még kalandra kész csajszikat láttam, akikkel változatos 5 perctől 5 napig terjedő élvezkedést el tudtam képzelni, most pedig nagyvilági nőnek öltöztetett kislányokat látok, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, ahogy én se tudok mit kezdeni a látványukkal. Azért megpróbálom mégis értékelni őket, és váratlan fordulattal teljesen más arcokat találok így izgalmasnak, mint eddig.

Összesítve, továbbra is a csöpp Vanda (1) és Adrienne (21) a kedvenceim, ugyanakkor egyetlen olyan lány volt, akire mindhárom körben felfigyeltem: az (5) Csiák Anna. Sejtésem szerint ő lesz az az Univerzális szépség, akinek a zsűrinél is jó esélye lesz. Persze nem így történik. A végső nyertes Bóna Ildikó (2) és első udvarhölgye Sarka Katalin (18), akik egyetlen vonulásnál sem keltették fel a figyelmemet, egyedül a második udvarhölgy, a fantasztikus mosolyú Révai Kati (15) volt az a dobogósok közül, akit magam is odatettem volna. Közönségdíjasnak viszont befut a már sokat dicsért 21 Verner Adrienne – szóval még sincs nagy baj az ízlésemmel.


Még egy kis pezsgő, még egy kis bélszín hercegnő burgonyával, aztán tiplizés. Még látom, ahogy a szépségkirálynő a félig lebontott díszletek között, bokáig sztaniolban ad villáminterjúkat a sorban álló sajtósoknak. Vége a szórakozásnak kezdődik a munka...