Éjfél Kapitányról

Éjfél Kapitányról

Éjfél Kapitány virtuális szuperhős, a legelső magyar bloggerek egyike. Mint a virtuális szuperhősöknek általában, neki sincsen sem életkora, sem állampolgársága sem valódi lakóhelye. Ennek ellenére persze lehet a rajongás tárgya, sőt, erre van tervezve!

 

Rajongj!

Éjfél Kapitányról

Akik nincsenek tisztában a virtuális szuperhős fogalmával, azoknak elmagyarázom. Hősök azok, akik a közösség szempontjait a saját szempontjaik fölé helyezik és alkalmuk adódik ezt egy látványos élethelyzetben be is mutatni. Szuperhősök azok, akiknek hős mivolta nem egy-egy véletlen szituációra korlátozódik. Ők folyamatosan, úgyszólván hivatásszerűen keresik azokat a helyzeteket, ahol a közösség javára lehetnek és rendkívüli cselekedeteket hajthatnak végre.

A szuperhősök a valóságos életben igen ritkák, ellenben olyan nagy kereslet mutatkozik irántuk, hogy a regényírók, filmesek, képregényrajzolók és zenészek sorozatban gyártják a virtuális – azaz valóságban sohasem létezett – szuperhősöket. Ebbe a folyamba tartozik Batman, Don Quijote és Cooper ügynök nyomdokait követve Éjfél Kapitány is.

A Kapitány küldetése, hogy elgondolkodtató és némileg szórakoztató írásokkal próbáljon egy picit javítani a világon, még akkor is, ha küzdelme reménytelen a túlerőben levő butasággal szemben.

Best of Kapitány

Új hús vagy? Nem ismered sem a Kapitányt, sem a munkásságát? Kezdd itt az olvasást!Hitvallás

Éjfél Kapitány végcélja egy egyszerű, korrekt, munka alapú világ, ahol mindenki jól és boldogan élhet. Banális, de a legjobb dolgok általában nagyon egyszerűek.

Éjfél Kapitány nem röntgenlátással, atomkézigránáttal vagy kung-fu technikákkal küzd a gonosz ellen. Ez éppen olyan reménytelen vállalkozás, mint az éhezőknek ingyenételt osztani. Miképpen minden potyaebédet végeláthatatlan nélkülözés követ, ugyanúgy minden erőszakkal legyűrt rosszfiú helyére két másik lép. Az éhezőket meg kell tanítani halászni, mondja a példabeszéd, ilyenformán Éjfél Kapitány is tanít: elveivel és gondolataival próbálja meg a világot, pontosabban a benne élő embereket a helyes útra vezetni.

Éjfél Kapitánynak számos különös elmélete van világunkról. Ezek végletes racionalitásuk és egyszerűségük miatt általában megdöbbenést váltanak ki a magukat civilizáltnak és erkölcsösnek tartó hallgatóság körében. De világunkat mindig is a vér, az ösztönök és érdekek irányították. Téged is. Egyszerűbb ezt bevallani és ezzel élni, mintsem visszafojtani.

Éjfél Kapitány elméletei

Éjfél Kapitány elméletei a világ dolgairól. Következetesek és kegyetlenek.


Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...Rajongói anyagok

Éjfél Kapitánynak nincsen sem kora, sem arca, ami tág teret hagy a rajongóknak, hogy olyannak képzeljék el a szerzőt, amilyennek csak szeretnék. Ha arra van szükség, a Kapitány kockásinges szemüveges fiatalember, ha úgy jobb, akkor öltönyös csávó, de lehet akár borostás vízvezetékszerelő is. Éjfél Kapitány jelképes születésnapja 1998.07.01, ekkor került ki a blog legelső oldala az internetre. A Kapitány tökéletes célpontja a rajongásnak, és szerencsére imád is leveleket, fényképeket, és izgalmas cuccokat kapni. Akik még tovább menve személyes hús-vér találkozásra vágynak, azoknak viszont nincsen szerencséjük, mert a dolog teljességgel lehetetlen. A miértekről kérdezd őt magát...

Kapitány galéria

A definíció szerint Éjfél Kapitány nem valóságos entitás. Kiváló rajzok azért vannak róla.


Dolgozatok a Kapitányról

Nem én írtam, hanem rólam írták ezeket a dolgozatokat ;)


Paparazzi felvételek

A definíció ellenére többen felismerni vélték a Kapitányt és el is küldték az árulkodó felvételeket ;)


Éjfél Kapitány relikviák

A rajongók jóvoltából egyre több Éjfél Kapitányhoz kapcsolható tárgy és emlék is létezik.