Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Rendet tenni?

Rendet tenni?

Ha Párizsban az elnök a rendbontások közepette engem hívna, én így menteném meg a várost.

Bigwhite aktuális kérdése

Te hogy tennél rendet Párizsban ?
Ha mondjuk Chirac elnök az égre vetítene a Batman jel helyett a koponyát, jelezve hogy ők nem boldogulnak a helyzettel ?


Éjfél Kapitány keménykezű válasza

Tűzzel vassal. Aki autókat gyújt fel, rendőrökre támad, kirakatot tör be, az pontosan tudja hogy mit tesz – súlyosan és nyilvánvalóan vét a törvény ellen. Nem lehet olyan csökkent képességű senki, hogy ne tudja, ezért büntetés jár. Aki az erősebbel húz ujjat, annak számolnia kell a következményekkel. Vannak erre szakosodott erőszakszervezeteink, melyek a közösség nyugalmat megvédeni hivatottak. Töprengés nélkül bevetnék mindent, amink csak van, rendőrséget, katonaságot, különlegeseket, mindenkit. Egy felkelést jól leverni csak egyféleképpen lehet: keményen. Egy pillanatig sem foglalkoznék azzal, hogy kik is a felkelők. Színesek, szegények, diákok, ördögtudjakik. Aki ellenáll, annak egyformán nincs kímélet.

A modern kor szellemében ugyanakkor ezzel párhuzamosan professzionális propagandakampányt indítanék, amiben pontosan azt kommunikálnám, amit gondolok: a rend megzavarói bűnözők, akiket akként kell kezelni, a rend barátai ugyanakkor támogatásra érdemes állampolgárok.

A lázadás persze csupán tünet. A legfontosabb teendő mindezek után az okok azonosítása és a valódi megoldás megtalálása lesz, de az már messzebb mutat a mostani kérdésnél...