Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Férfi, nő és hit

Férfi, nő és hit

Férfi-nő konfliktusról szól Soldier of Fortune kérdése, ráadásul vallási vonzata is van a dolognak.

Soldier of Fortune óvatos kérdése

Ismét kérdéssel fordulok hozzád,sötétek legvilágosabbika.
Meddig mehet el egy férfi a nőhöz való alkalmazkodásban egy párkapcsolatban? Mit kell tennie ha úgy érzi a nő nem engedi kibontakozni, vagy kevés szabadságot ad neki, de nem akarja elhagyni mert SZERETI? Mi van akkor ha nő folyamatosan választás elé állítja? És úgy összességében egy férfinek mennyire drága a büszkesége? Van e kiút az olyan helyzetekből, amikben a férfinek csak egy jó válasza lehet" Igen szívem, legyen ahogy akarod..."? Vajon érdemes a karrier helyett, külföldi munka helyett, itt maradni vele? Érdemes megváltoztatni az életedet?Ha ő olyan dolgokban hisz ami a férfit hidegen hagyja, akkor higgyen ő is vele? Ha meg akarja téríteni térjen meg? Mikor lesz az amikor reggel a tükörből nem én nézek vissza hanem az akivé tett?
Tudom ez így sok egy kicsit de nekem fontos lenne tudnom és lehet, hogy más is kerül hasonló szituációba.Soha nem gondoltam volna hogy ilyen helyzetbe kerülök....


Éjfél Kapitány hidegzuhanyos válasza

Hát barátom, itt egy kicsit többről van szó, mint a férfibüszkeségről...

Az én felfogásom szerint ugye a nő választ. Olyan férfit, akire felnéz, de akit legalábbis tisztel és elfogad, akihez hozzá akarja kötni a saját életét. Nálatok ezzel szemben úgy fest, hogy a párod messze nincsen megelégedve sem veled, sem a döntéseiddel, sőt, saját maga akar megváltoztatni neki nem tetsző dolgokat – praktikusan a teljes életedet. Óhatatlanul felmerül a kérdés: ezek után tényleg te lennél számára az igazi? Vagy csak van valamid (pénzed, pozíciód, potenciád), ami alkalmassá tesz téged a kihasználásra? Esetleg vészesen híján vagy az akaraterőnek, és azonnal meglátták benned a potenciális papucsférjet? Gondolom, egyik opciótól sem leszel boldog, más okot pedig nem tudok elképzelni arra, hogy a párod veled van.

Ha ennyi rossz hír nem volna még elég, van tovább is... Kifejezett aggodalomra ad okot a vallásosság hirtelen felnőttkori megjelenése is: ez nagyon egyértelmű jele annak, hogy az illető nincsen megelégedve az anyagi síkon zajló mostani életével. Párkapcsolati szempontból ez annál inkább is kellemetlen, mivel neked mint férfinak kellene megteremtened azt a közös és jóhangulatú életet, ami miatt annak idején összejöttetek. Nem csak munkával, de együttléttel, szórakozással, közös kikapcsolódással, ami elégedettséget és kellő életvidámságot eredményez mind a nődnél, mind nálad. Neked kellene nem csak pénzt keresned, de közös programokat és hangulatot csinálni, pontosan úgy, ahogy az udvarlási időszakban tetted. Egy vallásos vagy másik világ, a gyülekezetbeli új barátok felé fordulás napnál világosabban jelzi, hogy a te általad nyújtott mostani élet messze nem elégíti őt ki.

Akárhogy is szereted őt, jól látszik, hogy ez a szeretet nem kölcsönös. :(