Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Költözős gond

Költözős gond

Sára túl közel költözött a fiúhoz, akivel most nem tudja mit csináljon. Így jár, aki előbb cselekszik és aztán kérdez!

Sára késői kérdése

Kedves Kapitány, elég szar helyzetbe kerültem, kérnék egy választ vagy seggberúgást :)? Az van, hogy még 8 hónapja összejöttem egy fiúval, aki tűzön vízen át hajtott rám. Először észre sem vettem, de lassan ez átalakult, és volt pár egészen harmonikus hetünk. Addigra én is megszerettem és úgy tűnt, ő is szeret. Amíg egyik pillanatról a másikra el nem tűnt. Közben munkakapcsolatban is álltunk, maradtunk tehát kapcsolatban... és egy idő után újra kedvesen hívott föl, érdeklődött rólam is, nem csak a munkáról, majd szintén kedvesen felvetette, hogy akkor most már ideje lenne találkozni. Így is lett, ahol is egy nagyon jól sikerült beszélgetést követően arra a kérdésemre, hogy akkor tulajdonképpen miért is vagyunk itt, azt mondta, hogy tartozott nekem ennyivel, hogy elmondja, hogy nem akar tőlem semmit.
Ennek ellenére nála kötöttem ki, és ez ment egész nyáron. Találkozgattunk, és nagyon sokszor éreztem azt, hogy odavan értem, féltékenykedik, stb. Többször is úgy tűnt, hogy alakul valamerre a kapcsolatunk, de aztán megtorpant.
Ja, mert azt nem is mondtam, hogy véletlenül ugyanabban a házban vettem lakást, ahol ő is lakik! Nem tudtam, hogy neki is ott van lakása, mert akkoriban máshol lakott, és amikor odamentem megnézni az én mostani lakásomat, akkor pont hívott, és kiderült, hogy ugyanott lakik. Persze nagy volt a dilemma, és végül úgy döntöttem, hogy a lakást, a házat, a környéket (és az árat) nézem, nem azt, hogy miféle zavaró tényezők vannak a környezetben... (mellesleg másnap megnéztem még egy lakást szintén ebben az utcában, és az is pont ugyanebben a házban volt – Barátok közt!!!). Ez a döntésem azóta is helyesnek tűnik, jó fejek voltak az eladók, szépen fölújítódik a lakás, jó a kilátás, erkélyes, otthonosan érem magam benne :). Lassan beköltözöm, és előtte tisztázni akartam vele, hogy akkor most mi van, illetve, ha továbbra sem akar elköteleződni, akkor véget vetek ennek a kapcsolatnak.
Így is lett. Lassan már költözöm, gyakran járok oda a felújítás miatt, gyakran látom. Mindig érdeklődik, mikor jövök már, nagyon kedves velem, érzem, hogy több van ebben a kapcsolatban... De mégis: nincs semmi. Félek, hogy elbizonytalanodok, és újra a karjaiban kötök ki. De elengedni sem tudom. Pedig ha valamiért nekem ott "kellett" lakást vennem, akkor azt hiszem, az azért volt, hogy egyszer s mindenkorra meg tudjam tanulni kezelni ezeket a helyzeteket, a se vele, se nélküle kapcsolatokat. Most azonban úgy érzem, hogy sehogy sem jó... Naponta látni, és másokkal találkozgatni... Én még mindig szerelmes vagyok belé, és tudom, hogy el kellene fogadnom, amit mondott, de nem megy.

Hogy erősítsem meg magam, hogy ne menjek bele újra? Vagy hogy viselkedjek ebben a helyzetben?


Éjfél Kapitány csajszis válasza

Innen úgy tűnik, eddig sem volt ez egy fergeteges kapcsolat, és a közeli lakóhely miatt az volna a javaslatom, hogy ezután már ne is javíts rajta. Lány vagy, nem okozhat nehézséget lekoptatni egy fiút – nyilván kismilliószor megtetted már másokkal is. Ha mégse vagy ebben rutinos, mondom a taktikát: 5 egymást követő alkalommal válaszold a kérdésére, hogy nagyon kedves, de saaaajnos épp aznapra más programod van, mert dolgoznod/tanulnod/vidékre menned kell. Ha mégis túlságosan kedvelnéd, akkor egy szingli barátnőd segítségét kell kérjed (lehet leszbikus vagy frissen elvált is, a lényeg, hogy alapból meg legyen a véleménye a férfiakról). Igyatok meg jó sok vörösbort, és teljes csajszi egyetértésben hordjátok le mindennek azt a fiút. Mantrázzátok, hogy milyen tejbetök vagy milyen nyomulós, hogy milyen impotens vagy hogy sose hagy aludni, hogy milyen lúzer vagy milyen öntelt. És egyáltalán, hogy lehet ennyire tuskó, hiszen az ő hibája ez az egész, mert ha korábban normálisan udvarol, akkor hamarabb kiderült volna a lakcíme, és most nem lenne semmi konfliktus! Szóval szakadjatok el bátran a racionalitástól, csináljatok belőle fekete bárányt, és máris nem egy felkavaró emlék, hanem csak egy közönséges rossz szomszéd lesz belőle.