Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Az asszony ingatag

Az asszony ingatag

Ádámnak mindene megvan, csak az asszony ingatag. Gyűlölje, tűrje vagy harcoljon érte?

Ádám pofonegyszerű kérdése

Nos, kedves Kapitány, én egy huszonéves srác vagyok. Kevés ember van, aki elmondhatja magáról, hogy boldog. Szerintem ez hozzáállás és gondolkodás kérdése. Nem vagyok gazdag, de mégis úgy gondolom, megvan mindenem: van mit ennem, van hol aludnom, ha valamire szükségem van, nem tudom egyből megvenni, de össze tudok rá spórolni, van barátnőm. Nem vagyok egy alfahím, de valamiért soha nem volt gondom a csajozással, magam sem értem miért – nincs kigyúrt felsőtestem, nem vagyok milliomos. Tehát elmondhatom magamról, hogy igen, boldog vagyok, próbálom az arany középutat követve kihasználni szánalmasan rövid és jelentéktelen életemet.
A probléma mégis az utolsó ponttal van – nevezetesen, hogy ez a barátnő már csak volt. Hogy ő mit mond? Neki nagyon fontos vagyok, szeret még mindig nagyon, én vagyok a legjobb barátja. Közben mégis mással akar kefélni. Ezt meg nekem – nem is kell mondanom – elég szar elképzelni, hogy nagy örömmel, a legkisebb lelkifurdalás nélkül éppen mást szop, miközben a legjobb barátja odahaza, ugye már csak a legjobb barátja.

Na most a kérdés igazából az lenne, hogy szerinted mikor kell sértődötten gyűlölni a barátnőt, mikor kell „legjobb barátnak” maradni, mikor kell próbálni harcolni érte? Hogyan kezeljem ezt a rengeteg haragot, sértődöttséget, csalódást? Erről még nem is írtam részletesebben: igen, nagyon szerettem, a szakítás még nagyon friss, évek alatt csiszolódtunk össze, nem csaltam meg annak ellenére, hogy simán lett volna rá lehetőségem… nem is egyszer, nem is egy nővel, nem is egyenként… egyszerűen nem éreztem szükségét.

Köszönöm, ha leírod erről pár gondolatodat.


Éjfél Kapitány gondolkodás nélküli válasza

Tedd ki a szűrét, de nagyon gyorsan. Konkrétan a kérdésedre válaszolva és abból levezetve ugyanezt: effajta szituációban soha nem éri meg harcolni egy nőért. A nő sosem tud érzelmek nélkül szexelni, azaz ha más is dugja, akkor a kapcsolatotok végzetes léket kapott. (Némi önvizsgálatot megérne azért, hogy is fordulhatott elő ez, de ennek eredménye inkább csak a következő lány megtartására lesz jó.) Remélem, mondanom se kell: a barátság NEM opció. Effajta önáltatásra neked nincs szükséged. Jó esélyeid vannak és sokadszor mondom: annyi lány van, mint égen a csillag. Feledkezz meg róla, vagy gyűlöld – ha úgy jobb neked –, és láss neki bepótolni, amit az elmúlt években miatta kihagytál. ;)