Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Akar tőlem valamit?

Akar tőlem valamit?

Elani klasszikus tinilány kérdést tett fel: azt szeretné, ha megfejteném a jeleket, mi is a helyzet azzal a fiúval.

Elani tinilányos kérdése

Kedves Kapitány! Rendkívülinek találom, hogy szabadidőd jelentős részét azzal töltöd, hogy kétségbeesett bizonytalankodók kérdéseire adsz válaszokat – időnként kíméletlen, de legalább őszinte és hasznos válaszokat. Mivel baráti társaságom jó részét már végigkérdeztem, és sajnos nem szolgáltak használható tanácsokkal, úgy döntöttem, hozzád fordulok. 19 éves lány vagyok, nemrég léptem ki egy távkapcsolatból (valóban nem sok értelme van), és szinte rögtön fel is tűnt a színen egy új srác. Viszonylag régóta ismerjük és kerülgetjük egymást, de hol nekem volt barátom, hol neki barátnője, így sosem történt semmi. Ez a fiú határozottan tudatta, hogy akar engem, többször is hazakísért mikor egy-egy este véletlenül valahol összefutottunk, legutóbb is így volt, de még egy darabig nem ment haza, a kezemet szorongatva jó másfél órán át beszélgettünk, majd megkérdezte, mikor érnék rá, hogy találkozzunk. Másnapot mondtam neki, habár tudtam, hogy sok dolga lesz, azt mondta, írni fog. Nem írt, néhány nap múlva megint összefutottunk véletlenül, ekkor is odajött hozzám, beszélgetni akart, de mivel egy közeli fiúbarátommal voltam, inkább vele foglalkoztam, vele beszélgettem. Azóta nem írt, és nem is beszéltünk. Elnézést kérek a kisregényért, meg minden, de nagyon hálás lennék a véleményedért. Tényleg akar tőlem valamit ez a fiú? És lehetséges, hogy azért nem írt, nem keresett már egy ideje, mert azt hiszi, hogy inkább az a fiú érdekel, akivel a legutóbbi találkozásunkkor voltam?


Éjfél Kapitány egyenes válasza

A férfiak ugyan botrányosan egyszerűen gondolkodnak, de egészen másképpen, mint ti, lányok. Ugyan nagyon szórakoztató, ahogy barátnők összedugják a fejüket és néhány sms-ből meg facebook üzenetből megpróbálják kilogikázni, hogy mit is akar a fiú – de ez kevéssé célravezető. Csajszilogikával nemigen fejthető meg egy férfi (és persze ez fordítva is igaz).

Azt javaslom hát, ne agyalj, ne hergeld magad, hanem járj utána, és szerezz választ a kérdésedre tőle magától. Hívd randira, és hozd olyan egyértelmű helyzetbe, ami már válasz a kérdésedre. Technikailag ez lehet egy "úgy megnézném azt az új filmet, de nincs kivel, elviszel?", vagy egy "úgy elmennék már táncolni péntek este, elviszel?", vagy egy "nincs kedved velem csavarogni holnap este?". Olyan szitu legyen, ami egyértelműen és kényelmesen csak rólad és róla szól, tehát ne olyan legyen, hogy jöjjön át segíteni lomtalanítani a nagymamádhoz. Ha erre nem reagál tiszta erőből, akkor bizonyosan nem kellesz neki. Ha eljön, akkor már csak az érdeklődésének a foka a kérdéses, de ez meg egy este alatt biztosan kiderül.