Éjfél Kapitány játékok

Éjfél Kapitány játékok

"Fel kéne már hagyni azzal, hogy hülye vidójátékokat nyomok egész éjjel"

Galuska

 

Más játékok

Freedom Force

Freedom Force

Éjfél Kapitánynak kötelező darab. Tövestől kicsavart lámpaoszlopok, repülő autók, hihetetlen pofonok...

Na végre!

Nem is tudom miért kellett ennyit várni, hogy szülessen egy jó videojáték a virtuális szuperhősökről! Elvégre a videojátékok eleve a virtuális térben játszódnak... Köszönjük Irrational Games, jó ötlet, szép munka!

Hozsánna

A klasszikus Marvel féle stílus elevenedik meg előttünk, valahogyan tökéletesen eltalálva. Minuteman baritonja, színpadias kiállása és bombasztikus szólamai tökéletesen eltaláltak, az egész miliő zseniálisan kiegyensúlyozott a félistenek világa és a nevetségesség között.

A grafika plasztikus, képregényszerű, az irányítás egyszerű. Két nagy nagy jó pont. Az ellenfelek stílusosak és kemények. Akárhonnan nézem, kellemes időtöltés. A játék nem akar több lenni annál, ami. Nem kell azonosulni a hősökkel, nincs hiperrealista háttér, az ember egy pillanatig sem esik át a monitor túloldalára. Puszta játék, igényes kivitelben.

Fura befejezés

A Freedom Force klasszikus tagjai érezhetően egyre nehezebben állták a sarat az egyre erősödő ellenfelekkel szemben. Míg a régi szép időkben egy probléma megoldásához rendre elegendőnek bizonyult egyetlen szuperhős, addíg az új ellenségek legyőzéséhez egyre többször a teljes csapatot mozgósítani kellett. Szükség volt már valakire, aki hitelesen mutatja az utat az arra érdemeseknek: Éjfél Kapitányra!


A küldetések teljesítése közben megszolgált presztízs pontokból tetszőleges új karaktert lehet játékba hozni, tetszőlegesen összeállított képességekkel. Aki nincs híján a presztizs pontoknak, olyan szuperhőst csinálhat, aki mellett elbújhatnak a fő gonoszok, egyenként de akár együtt is :-) A Freedom Force vezetésem alatt egyetlen egy presztízs pontot sem használt el a játék közben, így volt miből gazdálkodni a végjátékban. Éjfél Kapitány esetünkben genetikusan tökéletes alaptulajdonságokkal, az ugrás, a gyors- és kemény ütés specializációkkal és a Fist Flurry nevű egyedüli tripla ütéskombinációval rendelkezik, aminek sebzését és egyéb káros tulajdonságait a tökélyre fejlesztette.

A Kapitány gyorsaságának köszönhetően úgy sprintel ellenfelei mellé, hogy azoknak felocsúdni sincsen idejük, és olyan ütemben osztja hatalmas erejű pofonjait, hogy ellenfelei vissza sem tudnak ütni. A pofonok méretére jellemző, hogy átlagosan a harmadik ütést már egy Tyrannosaurus Rex sem élte túl :-)


A Freedom Force szorongatott helyzetében jól jött az erősítés. Az utolsó küldetést a gaz Timemaster ellen immáron Éjfél Kapitány egyes egyedül is játszva teljesítette, a meglátta-odaszaladt-kiütötte szekvencia folyamatos ismételgetésével.

Skinek

Figyuzd az arcképet a bal alsó sarokban! Aki nagyon májer, a legapróbb részletekig megrajzolhatja saját szuperhősét. A gyári kinézetet ugyan nem lehet olyan könnyen megváltoztatni, mint amire számítottam, de a feladat megoldható. Én amolyan öltöztető programnak örültem volna, ahol választhatok különböző színű és alakú köpenyt, pólót, övet, jelvényt, aztán kész. Na ilyen nincsen. Ezzel szemben viszont ki-ki nekieshet a saját grafikus editorával a mellékelt skineknek, átfirkálhatja őket, aztán vagy sikerül neki a dolog, vagy nem. A mellékelt ábra sem aljas photoshop trükkel készült, hanem a megfelelő skin portrait.tga állományának lecserélésével. További részleteket és segédprogramokat találhatsz a hivatalos Freedom Force oldalon, csakúgy mint klasszikus szuperhősök kész skinjeit.

Néhány tipp

Ami csak a kezed ügyébe akad – vágd hozzájuk! Jóval messzebbre tudsz dobni és jóval nagyobb holmikat, mint azt gondolnád...

Ha több ellenfeled van, sose kézzel, mindig lámpaoszloppal üss!

Ha gyalogos vagy, maradj a járdán.

A karakterednek minden küldetésben van egy apró medálja, amit beválthat egy teljes felgyógyulásra. Jobbklikk a terepen a figurádra, és ott találod a lehetőséget.

Ha saját karaktert indítasz, egyetlen támadást válassz neki, de azt alaposan turbózd fel! Nemcsak a támadást magát lehet megvásárolni, de a támadás tulajdonságait is pontosan be lehet állítani!

A szóköz billentyűvel le tudod stoppolni az alapból meglehetősen pergő játékot. Az opciók menüben azt is meg tudod adni, hogy stoppolt állapotban a játék ne megálljon, hanem az általad kívánt mértékben lelassuljon! Egy többszereplős csata kellős közepén ez nagyon jól jön...