Éjfél Kapitány mozizik

Éjfél Kapitány mozizik

A következő filmeket nemcsak láttam, nemcsak összefoglaltam, de lelkesen ajánlom is őket!

 

Batman a sötét lovag

Batman a sötét lovag

Régen volt mozifilm, amit vártam volna: hát az új Batman most ilyen. Vagyis inkább az új Joker!

Dark Knight

Ááááááááh, hát imádom ezt a Jokert! Csak a mozdulatait láttam az előzetesekből, ami lófasz semmi az egészhez képest. Az a hanghordozás, az az eszelős humor, az a zsenialitás – hát az lenyűgöző. Nem hittem volna, hogy Jack Nicholson után lehet Jokert játszani, de Heath Ledger megcsinálta. Persze nincsen értelme összehasonlításnak – ahogy a jónőket sem lehet összehasonlítani – mindegyikük páratlan és utánozhatatlanul finom a maga nemében.


A legrosszabb, amikor azt álmodom, hogy apám él és velünk van, aztán felébredek. Ehhez képest sokkal jobb, ahogy Gordon felügyelő kisfia arra ébredt, hogy mégsem halt meg az apukája, hanem él. Tényleg nem kell sok hozzá, hogy az ember megbolonduljon ebben a világban. Másfél óra tömény akció, pihenő és líra nélkül, minimális párbeszédekkel, folyamatosan fékeveszett tempóban, sötétebben mint valaha. Ez a felgyorsult tempó, ez a világ tényleg mindenkin nyomot hagy, így rajtam is. Nincs már ezzel gondom. Történjen meg minden ami jól esik, és felejtődjék el minden, ami nem. Legyek lebarnulva, csillanjon meg napfény a feszített víztükrön, legyen az elsők között iphone-om, legyen nagyobb monitorom, legyen szélesebb mosolyom, legyen ördögibb tekintetem, imádjanak és kapjanak tőlem frászt. Nem bánok semmit, nem tartok semmitől, és nem állít meg senki. Nem remélek semmit, de hálásan örülök mindennek ami megadatott. Ahogy a sötét lovag – leszek a fekete bárány ha kell, és élvezni fogom minden percét. I did it my way.

Christian Bale is zseniális az eszement playboy Bruce Wayne szerepében – pontosan mint az Amerikai Pszichóban is volt. Mindig fehér ingben, mindig minimum három nővel, folyamatosan széthajtva magát, az idegösszeroppanás szélén. Gery Oldmanről meg csak félúton vettem észre hogy Gery Oldman, annyira jól hozta Gordon felügyelőt. És mennyire hasonlít tényleg a rajzolt karakterhez! Azt azért vártam, hogy Joker a végső leszámolásnál egy harmadik verziót is elmeséljen a szájsebéről, de hát minden vágyam nem teljesülhet egy nyár alatt...

Mosolyogjatok!