Éjfél Kapitány tudósít

Éjfél Kapitány tudósít

Ott voltam, láttam mindent. El is mesélem...

 

Hungaro Comix 2006

Hungaro Comix 2006

Lássuk mit villantanak a vidám rajzos fiúk az idén! Hungaro Comix volt a Sugárban...

MKA: Pinkhell

Jóhírrel kell kezdenem. Az idei Hungarocomix már annyi új magyar nyelvű kiadványt kínált, amit egy húszezer forintos zsebpénzből már meg sem lehet hiánytalanul vásárolni. Átlendültünk a holtponton, már nem szenzáció egy új füzet, már ki-ki azt veszi csak meg, ami tényleg a kedvence.


További, és talán az előzőeknél is jobb hír, hogy a tartalomban is megerősödött a magyar képregény. A fiúk már régen bebizonyították, hogy szépen rajzolnak, most viszont a történetek is nagyon tetszettek. A Pinkhell már nem az oroszlánkörmök villogtatásáról szól, hanem kész termékként szórakoztat. Végre!

Geek: Sushi strip

Nem kis részben a Sushi strip volt az oka, hogy magam is elzarándokoltam a Sugárba és nem jól megérdemelt alvással töltöttem a szombat délutánt. Geek mester mellé többen is felzárkóztak, hol szöveggel, hol rajzzal segítve ki a sokkoló projektet. Ebolacola és Emtrexx mellett Gáspár Tamás is beszállt néhány parádés csöcs erejéig, hogy a maximumot hozzák ki a morbid szerkesztői ötletekből. Sikerült nekik.


A Sushi most sem okoz csalódást, legfeljebb ha a tudat, hogy egyhamar nem lesz a kezünkben a harmadik szám. Benyelő Benő helyett maga Geek intéz szomorú szózatot hozzánk az utolsó oldalon: "... Ez most egyelőre a vége ... képregénykedni jó dolog, de sajna meg is kell élni valamiből..." Sajnálom, főleg azt, hogy egy nagyobb országban ez a két dolog nem kell olyan egyértelműen szétváljon, mint nálunk...

Titkos fiók: A szörny ébredése

Valóban titok, hogyan tudta a kiadó 2000 forintra kihozni "A szörny ébredésű" című albumát. Részemről valamilyen francia- vagy alapítványi támogatásra gyanakszom, de azt se bánnám, ha a román titkosszolgálat pénzelné a vállalkozást, ha ez az eredménye.


A szerző Enki Bilal – legnagyobb megdöbbenésemre – nem tősgyökeres francia, hanem balkáni születésű, bár tízéves kora óta Párizsban él. A durván Gimenezt koppintó látványvilágát kedvelem, és a történet is abszolút megáll a lábán. Tökéletes klasszikus francia darab, ahogy az Ötödik Elem is az volt. Sodró történet a közeljövő cyberpunk világában, konspirációval, világhatalmista szektával, és felnőttként is kivételes csodagyerekekkel. Ahogy kell...

Fazekas Attila: Tünde és a szatír

Régi álmom teljesült :))) A múltkor kinéztem, most pedig meg is vettem a Szexi képregényfüzet 1991-ből való 2. számát. A korabeli setup, a bongyorított haj és a playboyok decens barkója – nosztalgia a köbön.


A vad és direkt történéseket szórakoztató szövegek kísérik, még ha nem is egyértelműen poénnak szánták őket annak idején :)))

Batman Hush

Oké. Lehet lekisfiúzni, de ez a füzet annyira szépen jött ki a nyomdából, ahogy kategóriájában még semmi. Csodaszép fényes papíron tökéletes színek, sehol egy hiba. A történet sem marad le a kinézettől – hősünk ismét Macskanővel témázgat, hogy a meglepetés nagyágyúról ne is beszéljek.


Első látásra nem gondolná az ember, de a Batman történetekben kezdetektől fogva jó szövegek vannak. Batman és a macskanő csókjelenete mellett (éjszakai felhőkarcolók, telihold, vékony derék, lobogó kék köpeny) ez a szöveg:

"A bűnözők természetüknél fogva gyávák és babonások. Hogy elültessem szívükben a félelmet, denevérré váltam. Éjszakai szörnyeteggé. Lehet, hogy közben nekem is osztályrészem lett, ami minden szörnyetegnek... a magány?"