Éjfél Kapitány
a majálison
Levél Éjfél Kapitánynak...

Majális 2006

A friss MSZP győzelem biztos rányomja a bélyegét a ligetre, még ha a többség nem is miattuk megy oda szórakozni. Ha nem esett volna egészen délután ötig az eső, ez minden bizonnyal a rendszerváltás utáni legnagyobb majális lett volna.  A víz viszont, ami megáradt folyók formájában állítólag kapóra jött a kampányhoz, esőként rendesen keresztbehúzta mindazok számítását, akik vörös díszletek, lufik, és virslik között kívántak lazítani kicsit. Indulás előtt űrgárdistáim élén azért insane fokozatban nekifutok még egyszer a Magna Bonumot beszennyező orkoknak. Szabvány osztagokkal operálok, semmi lángszóró, semmi extra. Gyors előrenyomulás fent, majd védekezés. Insane ide vagy oda, az AI orkok nem mernek rendesen nekirontani a stand ground talpon álló gárdistáimnak, kapnak viszont rendesen, ahogy be-be próbálkoznak. Az alulról átkaroló osztagaim csak szolidan nyomulnak előre, amíg meg nem érkeznek a kézi rakétavetők. A mocskot tűzzel és vassal kitakarítani innen már csak percek kérdése, most már lehet lenézni a Városligetbe...

Minden eladó

A söröző, ismerkedő és gyereksétáltató tömegek hiányában szembetűnő az árusok nagy száma.  A lacikonyhák és boltosok serege lassan a szigettel is felveszi a versenyt. Ha nem hasizmoznék már egy hete, be is zabálnék - de hát valamit valamiért.

Bizsut a lányoknak, cipőt az anyukáknak, zsebkést a férfiaknak! Mindenből bőséges a választék, tumultus nélkül nézelődhetem kedvemre a gagyi napszemüveg és a bahia bizsu szekciókban. Végül mégis a gumicukrot választom, egy marékkal kérek a Haribo féle zöld-fehér béka másolatából. "700 forint" - vágja rá a szemrebbenés nélkül a lányka, "300 a tizdeka", teszi hozzá magyarázatképpen, ahogy elkerekedik a szemem. Megfeleztetem az adagot, ami sok az sok.

Oroszul (vagy ukránul?) beszélő árusoknál bicikliláncból és egyéb fém alkatrészekből eszkábált scrapyard dragonra és predátorra bukkanok. Leleményes munka, utoljára hasonlót errefelé láttam. A mókás dolgokon kívül van hilti szerszám, sőt, vadonat új hegesztő szemüveget és pajzsokat is láttam.


Óriási dömping kéz alatt árult gilette mach3 borotvapengékből. Momentán szükségem is volna egy új csomagra, de trükköt szimatolok. (Ha valaki vett ilyet valaha, mondja már meg, hogy milyen!) Az árunál sokkal izgalmasabbak az árusok: tarka ruhába, fejkendőbe öltözött asszonyok és ősz hajú kalapos cigányemberek árulják a portékát - igazán romantikus.

Sátorbontás, pakolás, hazamenet. Talán jövőre...

 

Majális 2005 erre...
Majális 2003 erre...
Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...