Éjfél Kapitány
tavasz 2007
Levél Éjfél Kapitánynak...

Tavasz

TúrógombócAzt hiszem, azzal a hagymás bélszínnel és túrógombóccal kezdődött a farkaséhség. Számos pizza, egy teljes zacskó Ziegler féle csokiparány és amerikai süti, Bounty hegyek, majd váratlan fordulattal egy anyai bakonyi sertésszelet nokedlivel landolt egyetlen hétvége alatt a hasamban, de még mindig éhes vagyok. A Bounty csoki majdnem kiérdemelte a 2006. év legjobb kajája címet, de a Likőrös Ritter csokival szemben persze alul maradt.

A váci úti irodaház csatazajtól hangos. Elit íjászaim hiába gázolnak át Peti és Szabi szedett-vedett seregein, a mögülük felbukkanó lila egységekkel nem tudok mit kezdeni. Egyet leírtok és kettő terem a helyébe. Caveman mester még most is játszva kibír akár három ellenféllel is, egyszerűen olyan ütemben csinál mindent, hogy az ellen halandónak semmi esélye sincsen. Mintha Kaszparovval ülnénk le sakkozni. Akárhogy is nézzük, Őt országos szinten az első három közé számolják - mi pedig csak lelkes amatőrök vagyunk. Két győzelem két vereség a mérlegem, itt az idő kiszállni.

DentonA titkot keresik, aztán nem örülnek, ha megtudják... You don't really want to know the secret... You want to be fooled. - telitalálat, mint maga az egész film is. Irigylésre méltóan jóképű hapsik, vékony derekú nők, fordulatos sztori, gyönyörű képek. Két (illetve három) kreatív, sikeres férfi. Vajon mi alapján, hogyan választanak párt maguknak? Simán. Megakad a szemük a közeli jó nőkön, akik felnéznek rájuk. Igen - ilyen nagyon egyszerű. Az elsődleges szelekciós szempont a vékony derék és az igéző szempár. Hogy aztán kiből milyen társ, milyen anya válik - az merőben lutri. Ami pedig a férfiak teljesítményét illeti, a szkeptikus trükkmesternek volt igaza: a csúcsmutatvány, a szuperteljesítmény csupán kevéssé elegáns trükk az ikertestvérrel mint dublőrrel. Sokszor éreztem már ezt, ahogy lelkendező PR cikkeket olvastam olyan dolgokról, amiket belülről betegnek ismertem. Dübörög a gazdaság. Persze. Annyira szeretnék jó példákat látni magam előtt, de az irigyelt nagymenő legtöbbször egyszerű áfacsaló, a jólmenő cég titka pedig a sokmilliós állami megrendelés. Utálom ezt.

A hegyekben a piros szín látszik a legmesszebbre. Ha menekülnöd, ha bújnod kell, mindegy mit veszel fel, csak ne piros legyen - és nem fognak meglátni a helikopterről. Akik ellenben látszódni akarnak és életben maradni, azok piros cuccot hordanak, mint a mentősök, vagy a sarkkutatók. Ja, és a sárga havat nem szabad megenni :)))))

eart wind and fireOk, tudom, hogy ez bankos rendezvény, de nekem mégis kicsit sok, hogy ennyire érződjön a pénz és annak szeretete. A show ennek ellenére (vagy éppen ezért?) teljesen rendben volt. Volt itt minden, amit rendezvényszervező idehozhat: zenész, táncos, artista, énekes, zenekar, animátor, élő legenda, minden. A BMX bicajos fiúk megjelenése viszont meglepett, főleg hogy azon a lépcsőn jöttek le, majd ugrattak a küzdőtérre, amin előttük még a két lábon lépdelő öltönyösök is rendre megcsúsztak. Az Earth Wind and Fire előtt pedig le a kalappal: olyan becsületesen nyomták le a műsorukat, mintha nem is nyomorult kelet-európai haknin lennének.


yamahaJóhír, hogy megkerülni látszik szilveszterkor elkallódott fekete pulcsim a Marks & Spencertől. Tudtam én, hogy a stewardessek rendes lányok. Jó pulcsi volt és én kedveltem. "It was a good board, and I like it" - ahogy Kilgore parancsnok üvölti a psyops megafonba elveszett szörfdeszkáját keresve. Az Apokalipszis Most még mindig nagy kedvencem, főleg most, hogy Jim Morrison és a helikopterek hangja körbe-körbe köröz a nagyszobában. Köszi Infinity, köszi Yamaha - tényleg jó ez a párosítás, csak számít, hogy valamit az év termékének választanak meg...

Hej, hát valahogy így képzeltem ezt az évet. Pihenj, folytasd tovább!

Tudósítások Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása is? Kattints!

Kijárat Kijárat...

Főoldalra Főoldalra...