Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Tóta W. Árpád nyilvános kérdése

"Kedves emberek, szükségem lenne a "kommunista" kifejezés minél pontosabb, vagy legalább minél bőségesebb definíciójára. Szótárazni, sőt Márait olvasni én is tudok, leginkább az érdekel, hogy kábé mit, kit, kiket értünk "kommunista" alatt a mai közbeszédben, kik vagy milyen magatartásforma ellen harcol, aki ma antikommunistaként határozza meg magát. Előre is köszi. (Szerintem a fasiszta nem ennyire izgalmas. igaz, hogy azt is használják szitokszóként, de ott jobban azonosítható a tényleges tartalom. demokráciaellenes, teljhatalomra törekvő, intoleráns, rasszista jegyekkel díszített, kizárólagos programmal fellépő, ellenvéleményt nem tűrő, esetleg egyenruhában masírozó alakulatokat szoktak fasisztának nevezni.)"

W blog 2010. 03. 14.

Hát ez egyszerű feladvány

A közbeszéd szerint kommunista az, akinek több pénze van mint nekem, és akitől ezt el is akarom venni.

Ehhez persze ki-ki különböző ideológiákat gyárt, aminek a lényege, hogy a sok pénz nyilvánvalóan csak nem rendes úton kerülhetett az illetőhöz, ezért aztán nem hogy megengedhető, de kifejezetten üdvözítő is ennek egyszerű korrekciója, ahol a kedvezményezettnek egy ugyanígy nyilvánvalóan tiszta rendes embernek kell lennie - praktikusan saját magának. Lekommunistázni tehát simán lehet gyakorlatilag bárkit akinek pénze van - dolgozót és tőkést, időset és fiatalt, pártállástól teljesen függetlenül.

És ennek megfelelően: le is kommunistáznak mindenkit. Egyszerűbb mint dolgozni, egyszerűbb mint kitalálni és felfuttatni egy vállalkozást, egyszerűbb mint tenni valamit, ami produktívan előre viszi a közösséget. (Tovább fokozva az önigazoló idiotizmust: "felesleges is munkával próbálkozni, a kommunisták úgyis megakadályozzák, hogy a rendes emberek is meggazdagodjanak".) És lőn.


Van véleményed? Mondd el!
Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...