Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Bajnai Gyurcsány kormányváltás

"Az összes MSZP-s és három kivétellel az SZDSZ-es képviselők szavazataival Bajnai Gordon lett a rendszerváltás utáni harmadik magyar köztársaság hetedik miniszterelnöke. Gyurcsány Ferenc a szavazás után rögtön átült a parlamenti patkó utolsó sorába. Az utcán több ezer ember tüntetett előrehozott választást követelve.."

Index 2009. 04. 14.

Elnökváltás

Kezdem már érteni, miért is nyilatkozzák állandóan a jobb fej amerikai sztárok, hogy nem járnak szavazni, mert minek. Mint adófizető állampolgár, az egyik legszerencsétlenebb kisebbséghez tartozom ebben az országban. Itt a többség mindig arra fog szavazni, hogy ne ők, hanem én fizessem meg a tandíjukat, az orvosukat, a nyugdíjukat, a színházjegyüket, sőt, akár a fizetésüket is (ha állami alkalmazottakról beszélünk). Minden párt ennek a többségnek a szavazataira hajt, és minden párt az én adóm feljebb srófolásából kívánja finanszírozni mindezt, és persze a saját gyarapodását. Hogy e mellé milyen zászlót lenget a mindenkori kormány - az ezek után már nem érdekel igazán...

Ahogy Gyurcsány a maga excentrikus de lendületes módján nekikezdett, azt reméltem, hogy a legendás szocialista láblógatás és osztogatás után végre valaki csinálni fog valamit - mondjuk hazaküldi a parlament és az államapparátus felét, megreformálja az oktatást, az egészségügyet és a társadalombiztosítást, azaz egyszerűbb olcsóbb államot teremt. Nos, ez nyilvánvalóan nem sikerült, és borítékolom, hogy amíg élek, senki emberfiának nem is fog.

Bajnai Gordon annyiban kivétel talán, hogy nincsen vesztenivalója, neki talán nem szempont a népszerűség, és így talán realista, piaci, azaz nekem tetsző döntéseket tud majd hozni. Szeretném nagyon, hogy így legyen. Esélye persze nincs, de jó rágondolni, hogy az aktuális világválságra való hivatkozással talán mégis történik majd valami.

Jó munkát - lehet megpróbálni!


Van véleményed? Mondd el!
Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...