Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Szolgálunk és védünk

Először akkor lepődtem meg, amikor a Lánchíd pesti hídfőjénél uvmellényes rendőrök jelentek meg, hogy móresre tanítsák a záróvonalat és a buszsávot semmibe vevő pofátlanokat. Azért éltem ezt meg áttörésnek, mert sok év után először láttam közlekedési rendőröket, akik nem a félreérthető helyszíneken bírságolták a jó szándékú autósokat, hanem valóban a forgalmat segítették és valóban a rendre tanítottak. Túl régen, és nem alap nélkül vagyok előítéletes államunkkal, és pártjainkkal szemben. Azóta is örülök, ha látom a sárgamellényeseket a Lánchídnál, az Erzsébet téren vagy máshol, mert kezdem azt érezni, hogy tényleg érettem és nem ellenem vannak.

Kampányhangulat 2006

Ilyesforma változást érzek a futó választási kampányban is. Megszoktam, hogy a szemben álló pártok lendületből odavágnak, beszólnak, hergelnek, sleppjük összefirkál, mocskolódik. Idén úgy tűnik, jócskán visszavettek ezekből a kínos szokásaikból. A kampány kifejezetten fésült, mindenki tartózkodik sőt látványosan elhatárolódik a szélsőségektől, a kampányolók nem jelszavakat skandálnak, hanem számokkal és érvekkel operálnak,  a szereplők ha hibáznak azonnal leváltatnak, vagy akár nyilvánosan is bocsánatot kérnek! Ilyet se láttam azelőtt! Nem is olyan régen a pártos hiba is erénynek számított, hadd lelkesedjenek a mieink, hadd szívja a fogát az ellenfél! Hogy most mégsem ez történik annak egyetlen oka van: az elemzők úgy gondolják, hogy a megcélzott bizonytalanok, az "utca embere" normális hangra vágyik. Bingo! Nem tudom elmondani mennyire örülök, hogy végre a közhangulatot leginkább befolyásoló alakulatoknak az áll érdekében, hogy rend és nyugalom legyen. Remélem az lesz a tanulság, hogy normálisnak lenni kifizetődő.

Na, ezt nevezem én európaiságnak!

Van véleményed? Mondd el! (Normálisan, moderáld magad!)

Kommentárom az előző választásokról...
Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...