Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Digitális

"Tíz éven belül minden magyar háztartásban lesz internet, és 2012-re átállunk az analóg televízióról a digitálisra, ígérte meg Kovács Kálmán informatikai miniszter a tárcája által idén negyedszer megrendezett eMagyarország Szakmai Napon."

"Két modell kivételével felhagy a hagyományos, a látványt filmre rögzítő fényképezőgép gyártásával a japán Nikon cég, hogy a továbbiakban az eladásainak már ma is 98 százalékát kitevő digitális típusok fejlesztésére koncentráljon."

Obsolete

Úgy tűnik nem csak a konflisnak és az ózdi szénbányászatnak van vége, hanem jól érezhetően néhány hozzánk sokkal közelebb álló dolognak is. Egyrészről szívesen számolok le a régi témákkal és évről-évre szívesen vágom ki a kukába az idejétmúlt cuccokat, másrészről komolyan aggaszt, mennyire lerövidült némely holmi életciklusa.

Nincs többé papír alapú telefonkönyv, nincs többé bakelitlemez, kazetta és VHS, nincs többé koax hálózati kábel, gyakorlatilag halott a fax és a postai levelezés, a legfrissebb hírek szerint pedig elfelejthetjük a tetőantennákat és a régi fényképezőgépeket is. Egyik pillanatról a másikra bealkonyulhat nem csupán megszokott tárgyainknak, de az ehhez kapcsolódó teljes iparágaknak is. A technológiaváltás miatt még az oly mozdíthatatlannak tűnő gigászi szolgáltatók is megrogynak, mint a Matáv, a Posta, és most a Skype előretörése miatt a mobilcégeknek is meg kell küzdeniük a fennmaradásukért.

Gyorsabb ez a tempó, mint amit normálisan követni lehet. Lehet azoknak lesz igaza, akik nem hisznek a hosszú távban és napról napra improvizálnak? Sika, kasza, léc? A kétezres évek valódi jelszava a túlélés lenne?

Olajvállalatot akarok magamnak. Esetleg kuplerájt.

Van véleményed? Mondd el!
Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...