Éjfél Kapitány zenéi

Éjfél Kapitány zenéi

 

Fly to the Moon

Fly to the Moon

Hát itt van minden amire vágyom. Vékony derekak, halálfejek, veszett ritmus. Felnyílt a szemem: rockabilly akarok lenni!

Rockabilly fesztivál

Azt hiszem jó helyen járok, az Almássy előtt óriási amerikai járgányok parkolnak lustán, a ruhatár fogasán pedig cuki halálfejes női táskák lógnak. Beljebb érve pláne leesik az állam: a Renegade Tattoo és az Underground kihelyezett pultjain mi szem-szájnak ingere minden ott van, a halálfejes pólóktól kezdve a Hello kittys és koponyás kislánycsitcsatokig. Látom már, muszáj lesz vennem magamnak egy olyan narancssárga rövidujjú inget, State Prison felirattal a hátán.


A kivetítőn a legendás Betty Page teszi-veszi magát, vékony derékból Ő az etalon. A jelenlévő csajok nagy többsége szemmel láthatóan meg sem próbál a Goddess nyomdokaiba lépni, a kevés kivételnek ellenben csini tetoválásai vannak és boxerrel a zsebben vigyázzák őket a haverok. Úgy fest, ez a szubkultúra a nagyfenekű lányok utolsó menedéke. A tömegben sodródva közepes erősségű identitásválságon megyek keresztül. Az általam mindig is kedvelt hawaii ing, jampecfrizura, halálfejes minták, csajszitetkók és bőrdzsekik koherens egésszé állnak össze: úgy fest látens rockabilly vagyok ;)


Megállt az idő bazmeg? A nagyterem színpadképe a régi filmeket idézi, nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet élőben fogok látni. Gitár, dob, nagybőgő, eldobom mindjárt az agyam... A sör és a jó hangulat két számmal később azt mondatja velem, a popzene nyugodtan megállhatott volna ezen a ponton, nincs az a szintetizátor és bpm, ami ezt fokozni tudná. Adam and his Nuclear Rockets tökéletesen nyomják , ahogy a The Round Up Boys is Németországból. Az este csúcspontja persze a magyar sztár, a Mystery Gang fellépése. Azt hinné az ember, ezt a színpadképet, ezt a ritmust nem lehet űberelni, de igen. Singer a nagybőgős olyan rajzfilmbe illő pofákat vág a produkció alatt, ami Jim Carreynek is becsületére válna. Brilliáns!


Elvis koncertre akarok menni.