Éjfél Kapitány kommentál

Éjfél Kapitány kommentál

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is.

 

Virtuális esküvő

- Hát Geszti Péter, ebben a felfordult világban kérdezem, leszel-e a férjem?
- Igen, Nagy Kriszta. Ha már az eszményi házasság lehetetlenségnek tűnik, akkor létezzen egy eszmei! Velünk és nélkülünk. Szerelem mindörökké – Függetlenül.

Veled de nélküled

Jó 15-20 évvel az István a Király bemutatója után merte csak riporter feltenni a profán kérdést a szövegíró Bródy Jánosnak, hogy mit is jelent a legendás "Veled Uram, de nélküled!" szállóige, amit a szerző az államalapító király szájába adott végszóként. Bródy mosolyogva válaszolt: semmit – de akkor jól hangzott :) Pontosan ez a lényege Tyereskováék mostani akciójának – szórakozni és szórakoztatni.

Lo Rez és Rei Toei

Hasonló médiaakciót persze már láttunk. A Gibson féle Idoruban Lo Rez a rock megasztár dönt hirtelen úgy, hogy feleségül veszi Rei Toeit, a virtuális lányt, az Idorut. Rez motivációja ott sem tudható igazán. Nem egyértelműen a médianyilvánosság, nem egyértelműen a szerelem, nem egyértelműen a szex, nem egyértelműen a polgárpukkasztás.

Fura világ

Felfordult világban élünk – mondja Nagy Kriszta, és én is valami ilyesmit mondtam Ognjen szomszédomnak anno. Ellenszegülve megváltoztathatjuk-e a dolgok menetét? Aligha. Mit tehetünk akkor? Alkalmazkodnunk kell a világ folyásához – miként emberöltők óta tesszük. Tyereskova gyönyörűszép és csattanós feleletet adott mindnyájunknak. A felfordult világ dolgain nem csak keseregni lehet, hanem a felfordulást kihasználva mókás és kedves dolgokat is tehetünk.

Sok boldogságot! ;)