Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Kellek vagy mégsem?

Kellek vagy mégsem?

Balázs azt hitte sínen van. Tévedett. Balázs azt hiszi, erre van magyarázat. Ismét téved.

Balázs kínzó kérdése

Volt egy pillanat amikor azt hittem értem a nőket. Ennél nagyobbat soha nem is tévedtem volna. Na de lássuk mire is gondolok!

Pár hete kezdem a munkahelyemen, van ott egy kolléganő akivel elég hamar szóba elegyedünk. Mivel elég jó vagyok a szakmámban, felajánlottam neki hogy segítek egy magán projektjében, ezzel kapcsolatban elég sokat beszéltünk, találkoztunk. A pasija jelenleg kint van valahol nyugaton melózni, így távkapcsolatban vannak, és el is mondta hogy szarul érzi magát, meg lehet nem ad ennek esélyt stb. Közben meg mentek a szokásos jelek ("fogd meg a kezem milyen hideg, szerinted nem pattanásos a dekoltázsom, hajdobálás, ami kell.) Nos, pár napja egy ilyet szól, hogy úgy érzi én nem csak a munka miatt érdeklődöm iránta, és ha ez így van, akkor sajnos meg kell szakítsunk minden kapcsolatot.

Whiskey Tango Foxtrot?

Biztos van ennek a faék egyszerű magyarázata, de pusztuljak el ha rájövök.


Éjfél Kapitány megnyugtató válasza

Valóban, minden fiú azt hiszi, hogy a világ dolgaira van racionális magyarázat. Minden iskolánk, és minden neuron a fejünkben azt súgja, hogy kell lennie ok okozatnak, így működik a fizika, így működik a világ. Sokan egy életet szánnak arra, hogy racionális magyarázatot találjanak arra, miért kék az ég, miért esik le az alma a fáról, mit beszélnek egymással a delfinek, vagy hogyan történt az ősrobbanás. Jómagam is sok sok évig próbáltam megfejteni a legnagyobb titkot, hogy a nők miképpen, milyen döntési mechanizmusokkal, milyen preferenciák alapján, hogyan hozzák meg párkapcsolati döntéseiket. Minden lehetséges alkalommal megkérdeztem, ki hogyan talált párra, miért őt választotta, hogyan történt a dolog. Számos családtag és nőismerős történeteit megismertem. Azt hiszem, mostanra tudom is a választ. Nagy kár, hogy nem örülök annak, amire rá kellett jöjjek.

A nők párválasztási döntései olyan mértékben nélkülöznek minden racionalitást, hogy bevallottan saját maguk sem tudják, még utólag sem(!) megmagyarázni a döntéseiket. A szisztémájuk voltaképpen zseniálisan egyszerű. Idézem: "mindegy milyen a csávó, csak legyek belé szerelmes". Teljesen mindegy, hogy te ki vagy, hogy nézel ki, mit tettél le az asztalra, mit beszéltetek, mit művelt veled tegnap éjjel, a vakvéletlenen fog múlni, lesz-e holnap köztetek valami. Párkapcsolati területen a nők döntései pontosan annyira kiszámíthatóak, mint az, hogy a tyúkocska a baromfiudvaron mit fog csinálni a következő pillanatban. Szóval ne gondold túl ezt a témát, örülj, ha a vakszerencse éppen neked kedvez, és ne ess kétségbe, ha éppen te kapod a kosarat :)