Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Szilveszteri szerelem

Szilveszteri szerelem

A szilveszteri pasinál még ott vannak az exnő cuccai. Van-e esélye mégis Marinak?

Mari szerelmes kérdése

Szilveszterkor megismerkedtem egy férfival, és nagyon gyorsan kialakult köztünk a vonzalom. Ő közeledett jobban, én akkor pont egy hónapja szakítottam. Később kiderült, ő 2 hónapja él külön. Aztán én kerestem meg szilveszter után, hogy van-e kedve kipróbálni, hogy ez józanul is működik-e. Rengeteget smseztünk, nagyon jól megtaláltuk a hangot. Párszor találkoztunk, szex is volt. Amikor nála voltam, kiderült, hogy az exének rengeteg cucca van még nála. Kétszer szakítottak 3 hónapon belül, és míg először csak barátnőhöz költözött a lány, másodszor (november elején) kivett egy albérletet. A nő szakított. A vele töltött idő mindig nagyon kellemes volt (neki is, mondta), és ráutaló magatartása miatt (pl. "ez már a te pizsamád", saját törülköző és fogkefe, és a jövőre utaló félmondatok) azt hihettem, hogy komolyabban gondolja. Pár találkozás után viszont beállt egy olyan rendszer, hogy hétfőtől-csütörtötkig esténkénti hosszas smsezgetés (amit mindig ő kezdeményezett), majd hétvégére eltűnt. Két ilyen hétvége után rákérdeztem, hogy lát-e esélyt változtatni. Erre azt a választ kaptam, hogy ő most nem alkalmas semmi komolyra, nem akar megbántani, az időmet sem akarja húzni, blabla. Miközben ő kérdezett rá előző este sírósan, hogy mi van, már megfeledkeztem róla? (Miután 3 napig nem léptem be az oldalra, ahol smsezgettünk, hogy lássam, hiányzom-e neki.)

Végül nagyon rövidre zártam, és elbúcsúztam. Még abban maradtunk, hogy ha úgy alakul, majd találkozunk. Ez kb két hete történt. Azóta semmi.

Kérdésem: látsz esélyt arra, hogy teljesen elvarrja a régi szálakat (az ottmaradt cuccokat bedobozolja, betegye egy taxiba és elvitesse a nő lakására), és belekezdjen egy új kapcsolatba záros határidőn belül? Komolyan vehet még engem ezek után, vagy csak a romokban heverő hiúsága építőköveit látta bennem? Esetleg keressem, és csak szimplán haverkodjak vele? Vagy célravezetőbb a teljes távolmaradás? (Ha még nem mondtam le arról, hogy egyszer tiszta lappal indulhatunk.)


Éjfél Kapitány megnyugtató válasza

Feri most egyáltalán nem akarja elvarrja a régi szálakat, szemmel láthatóan éppen az ellenkezője a szíve vágya. Persze hiába – a régi kapcsolatot a nője fogja teljesen elvágni, aki nyilván kiszeretett belőle, csak ez még nem jutott el az ember agyáig. Egy nőt nem nagyon motivál ez a hétvégén kúrogatunk a régi idők emlékére dolog, sokkal inkább egy teljesen új szerelem, legyen az bármilyen másik pasi. Hetek kérdése csak, hogy egy közös barát bekopogjon azokért a cuccokért, és elvigye őket az új párhoz.

Ő benned az új élet esélyét látja, de még bolond módon a régi megmentésén dolgozik. Ha kell az ember, akkor ne várj rá, hanem lépj te. Fogadd el, hogy még csak a szívének felét birtoklod. Ne hisztizz az ex miatt, hanem szállj versenybe vele: legyél te a jobb. Hazudd, hogy nem akarsz semmi komolyat, de most jó vele, és legyetek együtt, amikor csak tudtok Mutasd ki bátran a szerelmed, kvázi harcolj érte, és jó eséllyel az öledbe hull az egész. Szóval: full gázzal szerelemre fel!