Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Second Life?

Second Life?

Second Life? Douglas a virtuális világokról kérdezi Magyarország első virtuális szuperhősét...

Scandal Douglas virtuális kérdése

Elég régen foglalkoztat a Second Life, és kíváncsi lennék, hogy neked mi a véleményed róla. Valaki azt mondja, tiszta szánalom egy virtuális világban mászkálni, amikor a fizikai világ sokkal érdekesebb tud lenni, valaki meg úgy tartja, hogy sokkal többek az érvényesülési lehetőségei. Engem pusztán szórakozásból és kreativitásból érdekel az SL, de régen sok barátot szereztem itt – még külföldre szakadt magyarokkal is találkoztam így.

Szóval neked mi a véleményed róla, te mire használnád az SL-t, ha érdekelne?


Éjfél Kapitány mértéktartó válasza

Erről sem gondolok mást, mint általában a kellemes, de függőséget és közvetett károkat okozó szerekről és elfoglaltságokról. Nincsen azzal semmi baj, ha valaki fokozza az öröm- és komfortérzetét, mindaddig, amíg ez nem hat vissza károsan a normális életére. Önmagában nem találok semmi kivetnivalót abban, ha valaki a jóérzete okán whiskyt iszik, ha két tinilányt dug egyszerre, ha csokoládét és sülthúst fal, vagy ha virtuális világokban él társasági életet. Probléma csak akkor adódik, ha valaki az alkoholfüggése miatt súlyosan szalon- és munkaképtelenné válik, ha a szexfüggősége miatt családok és életek dőlnek romba, ha a falánksága miatt súlyos betegség és vállalhatatlan kinézet a jutalma, ha a virtuális csetelés okán elhanyagolja a valóságos kapcsolatait és lassan leépül az irl kapcsolatteremtő képessége és egzisztenciája. A lényeg: bármit is teszel magaddal, az hozzáadjon az életedhez, és ne elvegyen belőle.

Önmagában virtuális világokban bóklászni nem lúzerség – ki-ki maga választhatja meg a terepet, ahol érvényesülni kíván. Nyilván, akinek genetikusan széles vállak és megnyerő arcberendezés adatott, az a diszkóban és a kávézókban fog szerencsét próbálni, aki pedig inkább intellektuálisan erős, az próbálkozhat ilyen irányban. A lúzerség az, ha valaki elveszíti a mértéket.

(Én köszönöm jól megvagyok a valóságos világban elért eredményeimmel, így a Second Life világát már nem egzisztencia építésére és nem kapcsolatépítésre használnám. Egy virtuális világban én új élethelyzetekkel szórakoznék, például kipróbálnám, milyen nőnek lenni. Érdekelne milyen érzés, amikor a populáció fele automatikusan érdeklődik irántam. Élvezném, hogy végre nem kell sem logikusan, sem praktikusan gondolkodnom és cselekednem. Szórakoztatna milyen béna, vagy milyen menő dumákkal próbálkoznának be nálam, és hogyan próbálnának valóságosan is összejönni velem... És persze: kíváncsi lennék, tudnék-e találni magamnak egy helyes leszbikus barátnőt. :)))