Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Mónika a munkahelyen

Mónika a munkahelyen

Mónika munkahelyi problémának álcázott férfi-nő kapcsolatról kérdez. Szerintem egy picit tudok majd segíteni...

Mónika csajos kérdése

Kedves Kapitany!

Kedves Kapitany! Ez nem egy szerelmi probléma. Egy kollégámmal kapcsolatban kérek tanácsot, nagyon örulnék, ha segítenél. A kollégám egy másik épületben dolgozik, nem látom minden nap. Egy közös munka kapcsán kerültünk össze, és kb összesen eddig másfél hetet dolgoztunk együtt, tehát nem mondhatnám, hogy rettenetesen ismerem. (A tények: kb. 30 lehet, egyedülálló, amerikai, én is 30 vagyok, férjem van, kislányom). A férjem abban az epületben van azonban, igy annyit tudok róla, hogy rettenetesen visszahúzódó, teljesen antiszocialis. Én sem vagyok egy könnyű eset, inkabb mint a hagyma, le kell hámozni, hogy valamit is eláruljak magamról. Elég hasonlóak vagyunk, megértettük egymást szavak nélkül is, ami ugye nagyon ritka. Úgy éreztem, ő is nagyon kedvel, teljesen egy hullamhosszon vagyunk (voltunk). Eddig nagyon rendes volt velem, megszerettem, mint embert. Azonban a legutolsó "szeanszunk" óta valami megváltozott. Mintha visszakapcsolt volna egy, vagy legalább 2 sebességgel, olyan lett, mint egy jéghegy. Úgy néz ki, mint aki elég rosszul érzi magát a bőrében. Én úgy érzem, nem tettem semmit, amivel megharagíthattam. Nem tudom, hogy viselkedjek, mennyire lehetek őszinte vele, mennyire mondhatom el, hogy engem ez a változás zavar, és nem tudom mi az oka. Érdemes-e erről beszélnem vele, vagy hagyjam beken? Én egy nő vagyok és nem értem a férfi lelket. Legtöbbszor ez nem is zavar, de őt nagyon megszerettem. Köszi, Kapitány.


Éjfél Kapitány pasis válasza

75% esélyt adok annak, hogy nincs is itt szó semmiféle ügyről, csak a te túlkombinálós női agyvelőd csinál drámát néhány rosszul értelmezett részletből. Mi, férfiak ennél egyszerűbbek vagyunk. Nincsenek titkos céljaink, nincsenek csavaros szándékaink, éljük a magunk egyszerű kis életét. Egy időpillanatban igyekszünk egyetlen feladattal foglalkozni, és ha ez a vártnál nehezebb, akkor közben egyszerűen nem veszünk tudomást a világ többi részéről. Meglehet, sok volt a munka, feltorlódtak a feladatok, veszélybe került a projekt, a kiküldetés, az állás. Nem könnyű elboldogulni egy óceánnyi távolságra az otthontól. Könnyen lehet, hogy az embered az aktuális feladataira koncentrált és ezért nem volt ideje veled foglalkozni. A problémamegoldás amúgy fizikálisan is kikapcsolja a vágyat, merthogy adrenalint termel, ami azonnal minden vért kiszippant lentről. ;)

A maradék 25%-ban viszont azt is el tudom elképzelni, hogy a jólnevelt amerikai agglegényed leblokkolt a nyomulásod miatt (mert bármit is mondasz, ez nyilvánvalóan szerelmi kérdés részedről). Amerikában ezeket a munkahelyi kapcsolatokat szigorúbban kezelik, esetleg komolyan veszi a férjedet, esetleg a férjednek már feltűnt a dolog és elbeszélgetett vele kicsit, vagy simán csak fél egy balkáni viszonyba belekeveredni. Bármelyik verzióról is van szó – hagyd békén szegényt, ne vond kérdőre, ne drámázz. Legyél továbbra is kedves és kacér, aztán meglátjuk mi lesz...