Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Menjek vagy menjen?

Menjek vagy menjen?

Mariannak elege van a pasijából, mégsem költözik el egyikük sem a közös albérletből.

Mariann költözős kérdése

Szeretnék tőled tanácsot kérni. Több mint 3 éve vagyunk együtt a jelenlegi élettársammal akivel tavaly május óta egy háztartásban is élünk. (Férjem 7 éve halt meg, azóta ő a második hosszú kapcsolatom). Ez a párom egy válás és egy 15 éves eléggé rosszul sült el szakítás után került velem össze. Róla tudni kell hogy gazdag vállalkozóként élt 30 évig 2008-ban tönkrement és még a mai napig sem tudta ezt feldolgozni. Első perctől fogva jól meg voltunk, de az utóbbi kb. karácsony óta mióta el kellett költöznünk az előző albérletből ahol jól éreztünk magunkat teljesen tönkrement a kapcsolatunk. Sokat veszekszünk, anyagilag ő nem talál normális munkahelyet, én meg már 3 helyen dolgozom hogy eltartsam magunkat. Igazából dolgozik a párom csak keveset keres, ami éppen hogy elég az albérletre, rezsire, némi kajára és a gyerektartásra amit fizet. Most közös albérletben lakunk, a hónap nagy részében az én pénzemből eszünk. Egyedül is lakhatnék itt, ha nagyon összehúznám magam, de kajára akkor alig maradna pénzem. Ezt már többször meg beszéltük hogy nem jó így, férfiként már alig foglalkozik velem, mottója nekem most arra van szükségem anyám helyett anyám legyél, és nem fogja fel én még érett nő vagyok 52 évesen most vagyok abba a korba amikor már felhőtlenül élvezhetném az életet és a szexet egy férfi mellett, de mellette sajnos már nem érzem magam nőnek. Megbeszéltük már többször is külön kellene költöznünk és csak ritkán találkozni ha nem megy akkor külön utakon tovább de amikor konkrétan megtörténne a külön költözés mindig visszakozik. Tudom jó hülye vagyok neki aki eltartja őt is meg a kutyáját is, de nekem már kezd elegem lenni ebből a helyzetből. Jelen pillanatban nem találok albérletet ahova egyedül megfizethető áron el tudnék menni, ő meg nem akar elmenni pedig ő száz albérletet találna magának lakást amit ki tud fizetni. Meddig lehet ezt az állapotot így fenntartani, szerinted hogyan kérjem meg rá hagyjon már inkább egyedül élni?!


Éjfél Kapitány lenyugtató válasza

Foglaljuk össze. Te magad nem mész el, mert egyedül nem tudsz fenntartani egy albérletet. Őt ugyanakkor elküldenéd, pedig ha elmenne, akkor sem tudnád fenntartani a lakást. Ezt többször is megbeszéltétek, többször is majdnem szétköltöztetek, aztán persze marad minden a régiben. Úgy tűnik nekem, ez itt egy klasszikus szeret-nem-szeret szituáció, amiről azt gondolnám, csak tinédzserek játsszák, de ezek szerint ez nem korfüggő. Egészen egyszerűen ti jobban megvagytok egymással, mint egymás nélkül, az akut problémákat pedig ezekkel a mókás hisztikkel vezetitek le.

Ha a kérdésedre válaszolok: ne várj rá, hanem állj a sarkadra, mutasd meg magadnak, hogy kemény csajszi vagy, keress egy pici albérletet, költözz el, és tartsd el magad. Igen, ez munkásabb kicsit, mint a langyos vízben pancsikolni és hisztizni, de ha sikerül, akkor lesz miért felnézned magadra.

Ugyanakkor inkább azt javaslom, próbáljatok meg egy kicsit több örömet találni egymásban. Egy férfi és egy nő, akárhány évesek, nagyon sok boldogságot tudnak okozni egymásnak, és ehhez nem feltétlenül kell készpénz. Nagyon gyorsan tessék újra férfiként és nőként viselkedni, az igazán nem nehéz, viszont nagyon hálás. Le a ruhákkal, fel a csinos fehérneművel, legyen egy kis izgalom újból abban a hálószobában. Tessék örülni annak, hogy vagytok egymásnak, gondoljatok arra, hogy milyen sokan vannak, akik egyedül vannak. Tessék jobban odafigyelni egymásra, többet sétálni kéz a kézben és kicsit megkavarni az állóvizet a szexben. Tessék változtatni ruhán, frizurán, lakáson, hálószobán, az élet szép, tegyetek azért, hogy ez jobban látszódjon!