Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Kibéküljek?

Kibéküljek?

Kérdés barátságról, összeveszésről, kibékülésről. Ráadásul fiú a kérdező.

Egon jóindulatú kérdése

Nemrégiben a barátom összerúgta velem a port. Megváltozott pár hónapja, mert az élete is átalakult. Megházasodott és készül befejezni egy felsőfokú iskolát. Eleddig szomszédos osztályokon dolgoztunk egy áruházban, most azonban áthelyeztette magát egy másik területre, és nem áll velem szóba. Azóta van ez, hogy többször is rákérdezett miért is utálják őt a közvetlen kollegái! Próbáltam óvatosan közölni vele azt a tényt, hogy kevésbé óvatos, kissé magasabban hordja az orrát, és lekezelő lett az utóbbi időben és ez a probléma gyökere de vagy én nem voltam elég érthető, vagy ő nem akarta megérteni amit mondok. Egyszerre aztán elküldtem neki az elméletedet a pozícióharcról e-mailben, mivel úgy láttam ebbe esik bele. Többnek érzi magát, mint a jelenlegi pozíciója, és mivel a cégnél előrébb lépni nem tud, frusztrált. Ráadásul azt hiszem a házassága fogadtatása is más volt, mint amit várt a kollegáktól, bár igazából nem értem mire számított. Érdemes-e szerinted erőltetnem a kibékülést, vagy inkább hagyjam a fenébe? Zavar a dolog, mert boldogtalan, és a gyökere szerintem őbenne van. Segíteni akartam neki, ő erre megsértődött és hozzám se szól, sőt elkerül! Boldoggá én nem tehetem! Szerinted….


Éjfél Kapitány ráérős válasza

Erőltetni nem kell a dolgot, már csak azért se, mert vélhetően teljesen magától helyre fog minden jönni. Ez a szeretlek-nemszeretlek hullámzás ugyan inkább a lánybarátságok tipikus jellemzője, de nálunk is előfordul. Bármi is a barátod gondja, ha megoldódik, vagy idővel csillapodik, maga fogja ismét keresni a társaságodat, feltéve, hogy az új asszony nem sajátítja ki teljesen magának.

Ami pedig az óvatosan őszinte felvilágosító munkádat illeti: ez bizony soha de soha nem kifizetődő. Senki nem akar rossz híreket hallani. A jó kapcsolatok ápolásának egyik fontos alapszabályát szegted meg, még ha őszintén és jó szándékkal is tetted. A barátság arról szól, hogy jól érzed magad valakinek a társaságában. Ez az első prioritás. Ami ezt veszélyeztetné, az ne hangozzék el. Ne szólj szám, nem fáj fejem.