Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Hogyan engedjem el?

Hogyan engedjem el?

Krisztián kérdi, hogyan engedje el nőjét, aki elhagyta őt. Szomorú történet, szomorú válasz.

Krisztián sírós kérdése

5 éve ismertem meg egy nőt, akivel 3 évig éltünk együtt, és két hónapja szakított velem. Megkért arra, hogy ne keressem, majd ő jelentkezik, ha úgy alakul. Külön költöztünk, nem találkozunk, nem érintkezünk, nem beszélünk, de nem tudom elengedni. Mit tegyek?


Éjfél Kapitány szomorú válasza

Azt tedd, amit tenni kell egy nyilvánvaló szakításkor – mert hát itt az történt, ha ez számodra nem lenne még egyértelmű. Ha nem az, erőltess ki egy utolsó személyes találkozót, és ha kéred, meg fogod kapni az utolsó NEM-et. Szóval tedd azt, amit ilyenkor tenni kell: törődj bele, felejtsd el, hozd rendbe magad, és keress új társat – annyi a széplány mint égen a csillag. Ne áltasd magad, hogy vissza fog jönni – ha két hónapot töltött néma csöndben nélküled, akkor ott nem volt sok tétovázás a részéről. Ha harcos két hónap lett volna, tele ölelésekkel, sírással és szerelemes üzenetekkel, szóval ha ez nehéz döntés lett volna részéről, akkor lenne rá esély, hogy belássa, rossz döntést hozott – de neked ezzel akkor sem szabad számolnod, mert ha két hónap alatt ennyire futotta a borsónyi agyából, akkor a jó döntésig jövő karácsonyig sem fog eljutni. :(

Tudom jól, nem könnyű beletörődni, ezért adok még néhány praktikus jótanácsot
Elmélet a jótanácsokról általában
is: először is, öld meg a szerelmet magadban, ennek a leggyorsabb módja ha gyűlöletté változtatod. Ő hagyott el téged, két hónapig kínzott utána, tinilány módjára megfutamodott úgy, hogy a kisujját sem mozdította, hogy rendbe hozzátok magatokat – nem is kell több, hogy a harag szárba szökkenjen. Azonnal, még aznap töröld ki az életedből, a fényképalbumodból, a zenéid közül, a facebookodról, a szobáidból, a szekrényeidből, dobd ki a képeit, a könyveit, vakard le a falakról minden nyomát, purgáld ki a szívedből és mindenhonnan – könyörtelenül. Szedj xanaxot és altatókat, dolgozz sokat, nézz szerelemmentes, vicces sorikat, mozdulj ki, kérj segítséget a barátaidtól, amíg meg nem nyugszik a szíved.

A múló szerelem és harag intenzív érzések, amik akár egy-két hétig is könnyen visszafordulhatnak full szerelembe, de ne áltasd magad, hogy ez alatt a rövid idő alatt egy nő belátja a tévedését, te pedig NE kezdeményezz ilyesmit, akárhogy is az lenne minden vágyad. Ha megtörténik a csoda, és ő jelentkezik, azonnali gyógyulás lenne, de ha te próbálkozol bármivel, azzal csak feltépnéd a nehezen gyógyuló sebeidet.

A haragod csak az első lépcső, békéd csak akkor lesz, ha el tudod felejteni. A feledés már érzelemmentes állapot, ahonnan nemigen van visszaút. Férfiember napokban, hetekben számolja ennek az elérését – ennyit még ki kell bírnod valahogy. Amíg az árnyéka körülötted van, addig nem fogod megtalálni azt a belső békét, ami mindenképpen szükséges a következő becsajozáshoz. Ne aggódj azon, hogy a következő jobb lesz-e vagy rosszabb, minden szerelmes lány egy álom, akitől sokkal többet kapsz, mint amit valaha el tudtál képzelni, de ha 2-5-10 év múlva elmúlik a szerelmük, ugyanúgy előbukkan valamilyen rejtett gonosz tövisük, amit soha nem hittél volna, hogy létezik, és kezdhetsz mindent elölről.

Minden jót, haver!