Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Fél pohár ital

Fél pohár ital

A moziból torokfájásos betegség miatt semmi se lett. Megkaptam viszont a klasszikus fél pohár vizes kérdést...

György félpoharas kérdése

Lehet-e szeretni valakit úgy, ha jellemét, egyes vonásait nem becsüljük meg? Mitöbb, teljességgel taszítónak találjuk, (bár néha magunkat is biztos ;) de minden egyéb tulajdonságával teljesen meg vagyunk elégedve. Tehát: ha az illető jelleme erőszakra kényszerít újra s újra, és nem félünk megtenni a szükséges lépéseket saját biztonságunk érdekében, az idővel felruház azokkal a jellemzőkkel amiket a másikban annyira megvetettünk. De ha bízunk a szeretet és saját kitartásunk erejében, tán idővel ronccsá őrlődünk.

Mit tegyek? Valakit vagy teljességgel szeressek, vagy félig se? Mind barátságban, mind szerelemben így érzek, hát tudnom kell, a Kapitány hogy döntene.


Éjfél Kapitány félig tele válasza

A tökéletes társ – illúzió. Nyilvánvalóan az. Nem mondom, vannak drogok, hagyományok és hitek, amik képesek ezt az illúziót táplálni, de ettől az még illúzió marad. Nem igazán jó megoldás egy esetleg eljövendő tökéletesebb társnak tartogatni a szerelmedet. Nincs olyan sok időd, amíg még tudsz mit kezdeni a szerelemmel mint olyannal.

Javaslatom: ne félmegoldásnak, hanem az elérhető optimumnak tekintsed a helyzetedet. (vö: félpohár dilemma) Próbálj megbarátkozni a jeleneddel, ami cseppet sem tűnik kellemetlennek – élvezd ki minden pillanatát. Ne gondold viszont, hogy szeretettel, kitartással és korral jobban összecsiszolódtok. Az idő múlása nem megnyugvást hoz, hanem a kompromisszumkészséget erodálja napról napra... Magától semmi sem fog megjavulni, inkább csak romolni.

Addig is: ne fékezz, élvezz!