Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Jól tettem?

Jól tettem?

Mayor kérdésében benne a válasz, csak megerősíteni tudom.

Mayor szakítós kérdése

A következő problémával fordulok Hozzád: Van egy lány, akivel három évig jártunk együtt. Szakításunkat nagyon nehezen viseltem, depressziós lettem, már az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatott. Közvetlen a szakításunk után ő összejött egy másik sráccal, de velem a kapcsolatot nem szakította meg. Telefonálgatott, hitegetett, hogy majd egyszer kibékülünk, stb. Aztán persze nem lett az egészből semmi. Erőt vettem magamon, és kb. fél évre rá nekem is sikerült egy lánnyal kapcsolatot kezdenem. Sajnos nem tudtam beleszeretni, még mindig az előzőt szerettem. Két hónap kínlódás után szakítottunk. A történtek után egy évvel az exem is szakított a barátjával, és megint elkezdtünk találkozgatni "legyünk barátok" címszó alatt. Tulajdonképpen olyan volt, mintha együtt jártunk volna, azt leszámítva hogy nem mutatkoztunk nyilvánosság előtt, és csak hetente 3-4 alkalommal találkoztunk. Két lehetőség állt előttünk: a kibékülés vagy a teljes szakítás. Az utóbbi történt "természetesen", új párkapcsolatba kezdett. Persze a kapcsolatot szerette volna folytatni velem. Én úgy döntöttem elég volt a sok huzavonából, és teljesen megszakítottam vele a kapcsolatot. Nem veszem fel a telefont ha hív, az sms-eit olvasás nélkül törlöm.

A kérdéseim a következők lennének: Ugye jól döntöttem azzal, hogy teljesen megszakítottam vele a kapcsolatot? Ő miért akarja hogy találkozzunk, hiszen neki van barátja? Már abban sem vagyok biztos, hogy szeretem, nem lehet hogy egyfajta görcsös ragaszkodás ez részemről?


Éjfél Kapitány szívből jövő gratulációja

Régen jött ilyen jellegű levél, amire nyugodt szívvel és elismerően mondhatom: igen, úgy viselkedtél ahogy férfinak viselkednie kell szakítás után! Talpra álltál, becsajoztál, és kitörölted a szívedből a méltatlan exet. (A definíció szerint minden régi szerető méltatlan, ez nem a lány személyiségét minősíti.) Jó látni, hogy van még férfi, aki kacagva fordít hátat és vissza se néz, ha a "legyünk barátok" szöveggel akarják megetetni.

Ő abban már bizonyos, hogy minden erényed ellenére nem te vagy az, akivel családot akar alapítani. Szakítania kellett veled, hogy jobb esélyei legyenek megtalálni a neki tetsző igazit. Innen úgy tűnik, még nem találta meg, és ebben az átmeneti állapotban lustaságból vagy kétségbeesésből hívja azt, aki reményei szerint addig is elszórakoztatja. Ne engedd, hogy te legyél a játékszere, legalább te ne légy se lusta se kétségbeesett. Itt a nyár... Get ready for love!