Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Barátnők + 1

Barátnők + 1

Orion tette fel az örökzöld kérdést: mi a teendő, ha szóló vad helyett, barátnők párosan kerülnek a puskacső elé?

Orion álmodozó kérdése

Bonyolult ami eszembe jutott, de legalább le is ittam magam mire kigondoltam. Hosszú lesz. Csak vastag is legyen.. Szóval zsibbasztós. Kellemes vasárnap éjfél, egy babázós, kutyázós, anyukázós, bátyámmal párnacsatázós, napozós és hopp, itt a lényeg, amely miatt elkezdtem a mondatot végiglikőrözött nap után, hazaértem, és a mindennapi után amelyet szerencsére megadott nekem ma is egy üveg bikavér formájában az alábbiról morfondíroztam. Egy bikavér kontra én simán kompatibilis. Ezt azért írom, hogy jelezzem nem vagyok sakáltanya csak ippeg csumaré. No, hirtelen elvesztettem a fonalat, de igyekszem. Részletkérdések: 30 fok van, Budapest, zörög a teknős és leégtem. Pam-param, tehát, naszóval: tegnap elmentem egy koncertre, de sajnos tovább kell bonyolítanom a történetet mert az élet is kavarog. Elküldtem a szerelmemet nemrég és úgy volt, hogy el is megy. A cuccai itt vannak még a lakásba. Ja, nem ez a szakítás indoka – ez bágátel -, de leírom, reggel elkényeztetett azzal, hogy egy 21 évessel csókolózott előző éjjel. Tehát szimpla, mindennapi szakítós ügy, de nem erről akarok papolni. Papról még lesz szó. Koncert. Próbálom kihagyni a naszóvalokat, a tehátokat és igyekszem figyelni a helyesírásomra, de azért annyira nem vagyok ezügyben motivált. Most. Koncert! Igen, tegnap volt. Az előző napokban annyit összeittam, hogy már fájt a vesém, de nem akartam magamat ismételni, abból a szempontból, hogy egyedül iszom le magam ezért: internet, telefon, belváros. Egy jóbarátom, akit rettentő tehetségesnek tartok énekes. Nem ragozom odamentem. Jött két kulturált lány. Keblük fedve, tanga rejtve. Olyan kellemes, ha ránézek emberek. Szépek, fiatalok, feszesek, de mivel annyi ilyen van és nem ez az ami engem különösebben érdekelt eddig a nőimben ezt be is fejezem. Semmi extra két csinos nő. És
itt megint be kell iktatnom egy csavart. A kapcsolataimban nem a párom minősíthető avagy minősíthetetlen viselkedése volt az amely működtetett bizonyos dolgokat, hanem az, hogy én rajongok. Csendben és tisztességesen. Hol 6 évig, hol 9 hónapig, de az a baj, hogy függetlenül attól, hogy kivel hoz össze az az izé. Tehát – tessék, megint tehát – ez is szimpla ügy. Egy beteges elme, nagyváros, túl nagy szabadság, túl sok gondolat. Most már próbálom címszavakban. Koncert. Van egy legjobbarátom. Úgy hozta az, huhh, nem írok le marhaságokat! Úgy hozta a pántlika, hogy mostanság egy helyen dolgozunk. A kapcsolat az átlagemberektől távol áll. Az effajta is. 15 éves barátság. Mindenki buzinak néz minket. És itt egy lényeges súly, a soron lóg nyájas olvasó. Bassza meg, sakáltanya vagyok. A két lány legeslegjobb barátok voltak. Ez látszott, nem ragozom. Nem leszbikusok voltak. Ezt ragozhatnám, de mégsem mert elbicsaklik a pontos ütemű, rendkívül szórakoztató levelem. Ismét. Így, a szakítás idején, mindenki csapkod és gonoszabb mint máskor. Az jutott eszembe, hogy a legközelebbi koncerten elkezdek udvarolni a Talpraesettnek és néhány nap, 7 után megdugom a Világgibbat is Slussz-pássz minden nő elmehet a picsába, ennyi járt nekem mert, hogy vérzik a szívem vagy akármiért. A legtöbb golyóstoll szellemiségű férfitársam alapból hiszi ezt. Azt, hogy bánthatja a nőket. Szóval a fenti rövid bekezdésben foglaltakhoz, úgy gondoltam, jelen helyzetemben simán jogom van. Node, snitt, angyalszárnyaim, kreativitásomnak hála szétrebbentették egy pillanat alatt a bikacsordát amely szememet is igencsak nyomta már és, rütüttü-tűű, itt jön a lényeg, az elvesztett fonál, az amelyért billentyűzetet ragadtam, holott aludnom kéne mert holnap kiflit kell sütnöm a gyárba vessző és új bekezdés.

Ha az ember szembekerül egy olyan legjobbbarátnő párossal akik tetszenek neki, fenti fondorlat után nem élhet velük hármasban? Itt a papos rész, az esküvőt is megoldanám, de ez egy következő monitorrahányás lehetne majd. 2 menyasszony és én. Hidd el kapitány, szépek voltak, kedvesek értelmesek, jó volt rájuk nézni. A koncertet végigdúlfultam, senkire sem néztem csak rájuk titkon. A végén meg – 3 sör – elmosolyodtam amikor táncoltak. Bevedeltek egy fél üveg behert és még egy két utánpótlástüskét is és elmosolyodtam amikor táncoltak. Ritka mostanság a mosolygósdi. Rágja a zélet a zarcomat. Tehát ennek jelentőséget kerítek. Szépek voltak, tele élettel, amely belőlem mostanság hiányzik. Csak morgok és füstölök.

Mit gondolsz, egy legjobbarátnőket rajongvaszerető fiúcska az életképes kapcsolat? Lehet ilyen? Nem? Cáfoljalak meg és írjak egy egész könyvet erről? Bocs rövidre zárom. annyit írnék még, tulajdonképpen ezen lehetőségről szólt volna a levél. Mármint arról, hogy, ha jó egy ember a másiknak és történetesen hárman vannak, hogy az vajon valóság-e vagy bikavér? Lefekszem.


Éjfél Kapitány praktikus tanácsa

Ez olyan szép és magával ragadó felvezetés volt, hogy egy pillanatig már magam is azt hittem, létezik ilyen hármas idill – de nem. Nem létezik. Két barátnő kapcsolatát leginkább darázsfészekhez tudnám hasonlítani. A törékeny és átmeneti harmóniát, amit a koncerten láttál, annál jóval apróbb dolgok is felborítják, mint egy férfi megjelenése, az viszont garantáltan és fenekestül.

Önmagában is parádés kérdésed megérdemel azért egy használható személyes jótanácsot
Elmélet a jótanácsokról általában
. Ha lányokat többesben látok, mindig a legelső pillanatban választok közülük. A választott irányában maximális intenzitással kommunikálok, a többieket gyakorlatilag ignorálom. Több okból is ezt teszem. Egyrészt nagyon célzottnak és intenzívnek kell lenni, hogy egyáltalán sikerüljön kivívni a kiválasztott rokonszenvét. Másrészt a barátnők közti elképesztő információáramlás eleve kudarcra ítéli az elmaszatolós, kicsit ide kicsit oda játékot, ami amúgy sem férfias.

Zárójelben jegyzem meg, láttam már ellenkező taktikát is működni. Cseng a telefon a rózsadomb közeli kozmetikában:

Férfihang: A hosszú feketehajú Andit keresem.
Szőke lány: Ő nincsen ma, csak én, de nekem szőke a hajam.
Férfihang: És téged elhívhatlak vacsorázni?
Szőke lány: Hát, igen.