Éjfél Kapitány játékok

Éjfél Kapitány játékok

"Fel kéne már hagyni azzal, hogy hülye vidójátékokat nyomok egész éjjel"

Galuska

 

Más játékok

Plants vs zombies

Plants vs zombies

Új lövegtornyos játék, ami nehezen hasonlítható elődjeihez. Plants versus Zombies. Borsók a zombik ellen! Naaaagyon mókás!

Ezek a hülye játékok napokra le tudják kötni az embert. Amíg a zombik talpon vannak, addig várhat a vacsora, a barátok, a milliós munka. A Növények a Zombik ellen végül is lövegtornyos játék, azaz mindenféle védekezésre képes növény telepítésével kell kivédenünk az azokat kitartóan, és több hullámban támadó zombik rohamát. A Plants vs Zombies annyival tesz túl az elődjein, hogy nagyon ügyesen töri meg az egymás utáni hasonló pályák monotóniáját. Egyrészről maguk a pályák is változnak, hol a tetőn, hol a kertben, hol a medencénél, hol éjjel, hol nappal folyik a meccs. Másrészről amikor már majdnem letennéd az egeret, akkor Crazy Dave a szomszéd mindig bedob valamit, és már indul is egy minijáték. Lehet tekézni, azaz nagy krumplikkal borogatni halomra a támadókat, lehet a random felbukkanó növényekkel kivédekezni őket, vagy kalapáccsal leverni mindet, és lehet még egy nagycsomó ötletesen megcsavart kis változatát eljátszani az alapjátéknak. Személyes kedvencem az a szerepcserés verzió, ahol én irányítom a támadó zombikat az ágyások ellenében ;)


I'am comiiiing...." suttogják a rajzolt élőhalottak, mielőtt bicegve, araszolva nekiindulnának a kert pázsitjának. Supp, supp gyorsan elültetem az első virágokat, hadd termeljék a napocskát, amiből letehetem az első zöldborsót, ami pakk-pakk-pakk borsólövedékeivel leamortizálja az amúgy is rossz bőrben lévő betolakodókat. Az elsők után persze újabbak jönnek, némelyiknek vödör a fején, némelyik kezében létra, és a kezdetben egyszerű kis játék pillanatok alatt komolyabb logikai feladvánnyá válik, akár kicsiknek, akár nagyoknak. Egyre komolyabb növények bővítik az arzenált, ahogy egyre komolyabb és egyre furfangosabb lufis-, nekifutós-, búvár-, bányász- és gólem-zombik jellennek meg a kert végében.


A játéknak effektív sosincs vége. Ugyan minden játék és minijáték megnyerésével megszerezhető az arany trófea, de a kert utána sem nyugszik meg. Másodjára Crazy Dave már beleszól a szisztémába, és három növényt ő jelöl ki nekünk, de a többit továbbra is magunk választhatjuk. Ügyes megoldás, hogy másodjára másmilyen megoldásokkal, másmilyen kalandot éljünk át.

Pécére, telefonra, mindenre elérhető.