Kapitány galéria

Kapitány galéria

A definíció szerint Éjfél Kapitány nem valóságos entitás. Kiváló rajzok azért vannak róla.

 

Odegnál Róbert Éjfél Kapitánya

Odegnál Róbert Éjfél Kapitánya

Robi a cyberpunk Kapitányt festette meg, egy régi orgyilkos illusztráció parafrázisaként.

Robi egy régi, orgyilkos leánykát ábrázoló képét festette újra – így csöppent Éjfél Kapitány a kék árnyalatú, post-indusztriális környezetbe két halálvető stukkerével a kezében. Az arc elveszítette hamvasságát, a pisztolyok fenyegetőbbek lettek, az alak több mint egy évtizeddel öregebb, még a bőrkabát is kopottasabb lett. Robi kapitánya sem nem szép, sem nem erős, viszont garantáltan veszélyes. Úgy néz a távolba, mint aki pontosan tudja, hogy eltalálta a célt, de a maga akkurátus módján ezt mindig gondosan ellenőrzi. A két fegyver kellő időben és a kellő helyen hatékony ugyan, a kompozícióból mégis az érződik – ez a tűzerő nem lesz elég az egész várossal szemben...

A művészről

Odegnál Robi a Képzőművészeti Egyetem alatt is utána is sűrűn dolgozott. Letette a névjegyét mind a sci-fi, mind a fantasy businessben is, illusztrációival és könyvborítóival ma is találkozhatunk. Nekem legjobban mégis a képregényei jönnek be, gyönyörű festett oldalak, tökéletes kompozíciók. Ha lenne hazai kiadás – minden bizonnyal munkát adna neki. És hogy ezt nem csak én gondolom így, arra ékes bizonyíték, hogy elhozta a www.rajz.film.hu comics pályázatának fődíját.


Robi a képregények helyett a filmezés felé fordult, és már három kisjátékfilmet le is tett az asztalra. A Hívó, a Noiret, és az Egyjátékos mód is Robi saját, sötét cyberpunk világában játszódik.

Más művészek munkái

Kapitány galéria

A definíció szerint Éjfél Kapitány nem valóságos entitás. Kiváló rajzok azért vannak róla.