Kapitány galéria

Kapitány galéria

A definíció szerint Éjfél Kapitány nem valóságos entitás. Kiváló rajzok azért vannak róla.

 

Gáspár Tamás Éjfél Kapitánya

Gáspár Tamás Éjfél Kapitánya

A közönségszavazatok alapján toronymagasan Gáspár Tamás Kapitánya lett a legrokonszenvesebb.

Gáspár Tamás Éjfél Kapitánya a legnemesebb képregényes hagyományokat követi. Az arcél Johny Bravot szégyeníti, a bicepszek pedig felveszik a versenyt bármelyik Marvel szuperhőssel. A mindent rejtő köpeny a figura titkokkal teli jellemét szimbolizálja. Ha vannak is fegyverek a lebernyeg alatt, az csak akkor fog kiderülni, amikor már késő lesz. A mütyürök nélküli letisztult ábrázolás utal rá, hogy intellektuális beállítottságú valakivel dolgunk, aki a tisztán férfi módra a fejével és öklével oldja meg a problémákat. A beállás és a köpeny már már természetfeletti volta hatásosan érzékelteti a kapitány legyőzhetetlenségét...

A művészről

Tamás rajzai régóta láthatóak magyar képregény-füzetekben, többek között neki köszönhetjük a néhai Tiszta Diliben megjelent alternatív béka és királykisasszony sorozatot. Manapság filmstúdióknak dolgozik, reklámfilmek, mozifilmek storyboardjait, vázlatait készíti, többek között Andy Wajnának. Ő csinálta Ganxta Zolee utolsó lemezének borítóját is.

A Pannon hirdetést te is biztosan láttad a tévében, csak a végső verzióban esett az eső és a lány fején olyan kis hálós sapkaszerű dolog volt. A többi viszont stimmelt. A tervek annyira tetszeni szoktak a rendezőknek, hogy gyakran a legapróbb részletig igyekeznek úgy megcsinálni a végső munkákat, ahogy azt Tamás az első vázlatokra megrajzolta.

A képregény-rajzolás határozott erőssége Tamásnak, amit nem csak a storyboardok mutatnak, de kifejezetten képregényes munkái is. Nem véletlen, hogy Éjfél Kapitányt is ő formálhatta meg.

A rémes gusztustalan betonkalapácsos monster a művész lelkének belsejébe enged bepillantást: ha rajta múlna, csak ilyeneket rajzolna. Még szerencse, hogy az esetek többségében nem rajta múlik... A Ganxta Zolee nagylemez grafikájáért pedig saját aranylemezt is kapott. Egyszóval: igazi szupersztár.

Más művészek munkái

Kapitány galéria

A definíció szerint Éjfél Kapitány nem valóságos entitás. Kiváló rajzok azért vannak róla.