Éjfél Kapitány mozizik

Éjfél Kapitány mozizik

A következő filmeket nemcsak láttam, nemcsak összefoglaltam, de lelkesen ajánlom is őket!

 

Sky Kapitány

Sky Kapitány

Sky Kapitány. Névrokonom és titkos szeretőm Angelina Jolie és a jótestű Gwyneth Paltrow egy filmben?

Hát összeértek a dolgok: egy jobb videójáték
Játék rovat
már ugyanazt nyújtja, mint egy gyengébb mozi
Mozi rovat
. Sky Kapitány
Sky Kapitány film
kalandjai közben folyamatosan úgy éreztem magam, mintha a monitor előtt ülnék, a festett és digitalizált, alkalmanként 3D álomvilágban és részese lennék a valóságtól masszívan elrugaszkodott történetnek, amibe azért kicsit mégis bele tudom élni magam. Aki klasszikus mozit
Mozi rovat
vár, laposnak fogja tartani a produkciót, aki viszont képes gyerekként tekinteni a vászonra, az jól fog szórakozni. Végre egy film, ahol önfeledten lehet kurjongatni a légicsaták közben, integetni a vetítővászonnak, hangos Yes, Yes, Yes, Go, Go, Go kiáltásokkal bíztatni világmegmentő hőseinket és Jiháááá-val jutalmazni a direkt találatokat. A film határozottan rájátszik minden gyermeteg, képregényszerű és szuperhős sablonra, éppen mint jómagam: egy pillanatra sem lehet komolyan venni. Sky Kapitány
Sky Kapitány film
helyett gyakran Buck Rogersnek és Rocket Rangernek
Rocket Ranger C64 játék
érzem magam, de ez végül is nem von le a végeredményből, sőt a sok-sok régi asszociáció még intenzívebbé is teszi az aktuális élményt.

Úristen mi az ott – egy óriási űrhajó, amibe épp bepakolnak! Itt nagy levegőt vesz az ember, majd latolgatni kezdi a nem éppen biztató esélyeket, hogyan is fogja ezt a disznóságot tervszerűen megakadályozni. Sziréna és géphang segít a döntéshozatalban: a kilövés éppen 10 perc múlva kezdődik. Tudhattam volna. Nem kell itt sokat gondolkodni, rohanni kell ahogy csak tudok, lelőni aki utamba áll és minden úgyis megoldódik. Ezerszer átélt videojátékos déja vu fordulat.

Jude Law nem nagy kedvencem, de helyesen adja a figurát (tulajdonképpen már a Gattaca és az eXistenZ is tetszett). Jól nyomja a pikírt szuperhőst, és még jobban a régi szeretők által megszorongatott férfit :) Már a belépő mondata is felette rokonszenves, ahogy dolgozószobájában meglátja a rá várakozó ex nőjét: "Na kifelé innen!" Az újságíró Polly szerepe meglehetősen hálátlan, a blonde bimbo és a minden lébe kanál hülye picsa előnytelen kombinációját kell túlnyomó részt nagykabátba burkolózva megformálni. Sikerült – de nyilván nem erre fogok beindulni.


Jolie kisasszony hajszállal jobban teljesített, bár ő aztán egy pillanatra sem válik meg egyenruhájától. Igazából nincs is rá szüksége, pusztán a szájával képes megadni mindent, amire a néző vágyik – engem is beleértve természetesen. Azért kicsit kezez is, valakinek használni kell a joysticket és fedélzeti géppuskát, meg a katapultot is. Tudni kell kiszállni.


No és persze a zeppelinek, a robotok plusz a körítés! Kinek a szívét nem dobogtatják meg a New York utcáin végigmasírozó halálfejes robotok? Totenkopf (1) professzor szupergépei és Sky Kapitány
Sky Kapitány film
főhadiszállásának grandiózus díszletei tényleg élményszámba mennek, ezúton gratulálok a grafikusoknak és a 3d animátoroknak.


Csak elszánt rajongóknak ajánlom, nekik viszont jószívvel.


1 Totenkopf ném halálfej