Éjfél Kapitány mozizik

Éjfél Kapitány mozizik

A következő filmeket nemcsak láttam, nemcsak összefoglaltam, de lelkesen ajánlom is őket!

 

Elemi ösztön 2

Elemi ösztön 2

Sharon Stone lement a konditerembe és formába hozta magát.

"Nem bírom, ha egy női szereplő ennyivel markánsabb mint a férfi. Ha esetleg Michael Douglas játszaná a hapsit, azt talán más volna..." súgom vékonyderekú Krisztának, aki bennfentesként súg vissza: "Felkérték, de nem vállalta..." Na ja. David Morissey meglehetősen együgyűen hozza az együgyü balek szerepét. Mindössze két arckifejezéssel, a bamba és az ijedt nézés váltogatásával oldja meg a teljes szerepet, akár kérdez, akár válaszol, akár kefél. Ez egy idő után kifejezetten kínos, miképpen az is, hogy a filmbéli pszichiáter amikor a sarkára kéne állnia mindig nyuszi marad, amikor meg nyugton kéne maradnia, akkor mindig odacsap. Siralmas na.


Ilyen balfék partner mellett már mindegy is, mit villant Sharon Stone. Nem azt vártam tőle, hogy az ügyeletes szexbombát hozza, arra ott vannak a húszonévesek, akiknek a puszta látványára is feláll. Egy Sharon Stone kategóriájú nőnek az igazi nőt kell hoznia, a titokzatost, a tapasztaltat, a dívát. Ez a szőke nő vagyok és lekúrom akit akarok stílus nem különösebben cizellált és e miatt számomra kevéssé is érzéki. Ahogy szétvetett lábakkal leült arra a bizonyos székre, és verbálisan abuzálni kezdi szegény doktort, az cseppet sem volt izgató. Direkt volt, szókimondó volt, de hiányzott belőle az, amire nekem szükségem van hasonló helyzetben. Nem volt benne fantázia, nem volt benne játékosság, nem volt benne kedvesség, puszta magának való erő és dominancia volt benne. Értékeltem viszont a jacuzzi jelenet végét, ahogy Stone frissen levegőt kapva, csuromvizesen kineveti a vízbefojtását éppen abbahagyó doktort. Na az volt egy mosoly, az volt egy arckifejezés!


Az erotikus thriller nem könnyű műfaj, ez tény. Pár cici önmagában nem viszi el a produkciót, miképpen a puszta cselekmény sem. A kettő helyes arányára van szükség és zseniális dramaturgra. Mióta Kubrick megcsinálta az Eyes Wide Shut-ot, azóta magasan van a mérce nálam. A második Elemi ösztönnek végül is jó az alapötlete, nagy kár, hogy nincs rendesen megcsinálva.

Sajnálom.