Éjfél Kapitány mozizik

Éjfél Kapitány mozizik

A következő filmeket nemcsak láttam, nemcsak összefoglaltam, de lelkesen ajánlom is őket!

 

Da Ali G Show

Da Ali G Show

Ali G show! Régóta nem láttam jó tévéműsort a Fashiontvt és a Lostot leszámítva :D

Rendre éjféltájt kerülök a tévé képernyője elé, és ilyenkor tipikusan az HBO, Fashion Tv, Private Gold hármasból választok valami pihentetőt, de azért végignézem a kínálatot, hátha akad valami klasszikus az M2-n vagy az Europa Europán. Újabban van valaki, aki miatt mégis a Viva Tvn landolok ilyentájt. Nem csak a belgáknak és magyaroknak, de immáron az angoloknak is megvan a maguk Pepe LePunkja: úgy hívják ALi G! (Hogy ki volt előbb ne firtassuk, legyen elég annyi, hogy sem Pepe, sem Ali nem ma kezdte áldásos tevékenységét.) Az akcentussal, hülyeséggel és pofátlansággal operáló fenegyerek rendre próbára teszi neves és komoly stúdióvendégeinek türelmét, akik a show íratlan szabályainak megfelelően igyekeznek intelligens válaszokat adni a még oly idióta kérdésekre is. Tipikus, ahogy ártatlan, érdeklődő kérdéssel nyit, amit viharsebesen forgat ki alig egy mondattal később.


- Te ugye ellene vagya állatkísérleteknek?
- Abszolút, persze.
- No és ha éppen állatoknak készül az a cucc, mi?

Ali G persze nem az akinek látszik, nem egy Majka módra stúdióba tévedt utcagyerek rájátszott rapper allűrükkel, hanem profi komikus. Sacha Baron Cohen szakmája a nevettetés, Ő az, aki a semmiből építette fel az üresfejű Ali, és a kazahsztáni Borat csetlő-botló figuráját. Külön poén, ahogy a VIVA valódi rapper sztárként vezeti be Sacha Baron Cohent, amit Dopeman egy az egyben be is szop. Bagi Nacsához érdemes őt hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy míg a magyar fiúk jólesően megmosolyogtatnak, addig Ali G hangosan meg tud nevettetni. Fontos apróság, ami Ali javára billenti a mérleget, a röhejes akcentus és annak zseniális magyar feliratozása (köszi Kovács-K András).

- Akkor te azért küzdesz, hogy az elmaradott kis falvakban is legyen McDonalds?
- Izé, nem egészen...
- Merthogy azt mondják vannak olyan borzalmas helyek, ahol csak Wendys van...

A bőség zavara, nem tudom eldönteni, hogy a show melyik része a kedvencem. A beszélgetés a szakértőkkel, a stúdióvendég meginterjúvolása, az aktuális popsztár megénekeltetése, vagy a zárszó, ahol Ali az ő minden komolyságával tesz úgy, mintha valami fontos üzenetet próbálna eljuttatni a fiatal nézőkhöz. Tudjátok, ahogy a G.I.Joe végén, azt mondják a jófiúk: "És egyetek sok almát, mert az jó a fogaknak!"

- Van egy álmom. Fekete kislányok játszadoznak fehér kislányokkal. Hmmm....

Eccerűen zseniális! Külön köszönet a Viva Tévének az éjszakai időpontért, minden HÉTFŐN 23.00!