Éjfél Kapitány tudósít

Éjfél Kapitány tudósít

Ott voltam, láttam mindent. El is mesélem...

 

Budapest Parádé 2003

Budapest Parádé 2003

Több kamion, több ember, nagyobb meleg. Csapolt sör nélkül elviselhetetlen. És azzal... ?

Előrebocsátom – soványka kis program volt.

Az odavezető utcában Falun-Gong aktivistákba botlom. Szó szerint. Törökülésben meditálnak a járdán, fejük felett transzparansek, mellettük szóróanyag. Azt mondja a röpcsi, hogy írjunk levelet a képviselőinknek és minisztereinknek, valamint a kínai követségnek és látogassunk el a weboldalaikra. Tessék: www.hu.clearharmony.net www.faluninfo.net www.falundafa.org.

A szépen megcsinált Dózsa György út zöldjét kerítés védi – nagyon helyesen, miképp a régi-új irodaházat is. Ez utóbbit a Szabó Biztonsági Iroda emberei vigyázzák. Hogy lehet ilyen névvel üzletet csinálni... A téren iszonyatos kakofónia fogad. Józanul ezt nem lehet kibírni. Az italkínálatot felmérve világossá válik, hogy a mobil vendéglátás roma üzletággá nőtte ki magát. Nem bánom, sőt két sör árával szponzorálok is egy nagycsaládot. Egészségünkre Budapest Parádé!

A Reggae kamion hervatag, mint minden évben. Mindig azt hiszem, hogy majd jól eltáncolgatunk, de halk is meg vacak is. Para Zita nyomására szemügyre vesszük a Depeche Mode kamiont is – szintén mérsékelt sikerrel. Ha már parádé, akkor tánc – és ahhoz bizony tánczene kéne. Legalább egy Personal Jesus, vagy valami. De semmi, lagymatagok. Ellenben, egy köpésre a Nu-metal kamionon élőzene. Hallomásra egész jó, odamenve azonban bolondsapkás, szakállas, rémesen kövér frontember utánozza Elvis csípőmozgását. Ha a látványtól el tudok szakadni, akkor viszont egész jó. Mellettük a TÁP színház legjobb látvány kamionján temetési jelenet, koporsóval, örökmécsessel, fekete emberekkel és nagyon jó DJ-vel (Palotai?). A kamionon a Meteóból a lúzer csávó tűnik fel "Vakok vagytok Verő, nem látjátok meg az embereteket...".

Elgondolkodtató ugyanakkor, hogy immáron a negyedik kamiont vesszük szemügyre és nemhogy cicikkel, de egyetlen normális dekoltázzsal sem találkoztunk... A lányok fiatalok, általában vékonyak, és ennyi :-( Fenti állításnak ugyan ellentmondani látszanak Gergő, a Machomédia fotósának rendelkezésemre bocsátott felvételei. Jól látszik azért, hogy a képek mindössze két helyszínen készültek, a gyönyörű Niki Belluccit és a Bomba! kamion gogolányait mutatják, köztük meglepetésképpen a profi Cony Ferrarát. Az utolsó felvétel Gergő zsenialitását dícséri, ahogy a parádé forgatagának kellős közepén, méterekről, a bugyin keresztül is kiszúrta a csiklópierszinget. Brávó! ;-)))


Jóval arrébb a Pannon GSM giga színpadjai kifejezetten ijesztőek. (Miképpen előző éjjel a Vodafone puccos partija is ijesztő volt a csónakázótó kellős közepén.) A három színpadnyi táncos abszolút kilóg a parádé kamionos stílusából. "Szeretlek Kati" – olvasom az igényes lírai vallomást az SMS falon. Na, ez már döfi. Ha a csajod is ilyen cizellált, akkor megérdemlitek egymást...

Körbenéznénk valami normális hely után, de olyan rémesen üresnek tűnik a felvonulási tér. Nem az igazi már ez. A DJ is igazán szánalmas módon köszön el: "Ez az utolsó szám, köszönjük a Pannon Géesemnek és a Nokia harmincháromnullanullának..." Kabbe.