Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Tumblr

A minap tudatosult bennem, hogy a képek mennyire fontosak, és hogy genetikusan mennyivel jobban odafigyelünk rájuk, mint a szövegekre. Ezért nem igazán működnek a twitter kétmondatos hírecskéi - mert rémesen ingerszegények. Vitathatatlan előnye viszont a kétsorosaknak, hogy gyorsan készen vannak és lényegre törőek. Innen indulhatott ki a Tumblr. Megtartották az egyszerűséget és rövidséget, de kiegészítették őket a képekkel és egy nagy adag lájkolós, kérdezős, válaszolós, hozzászólós interakcióval. És még valamivel. Szemben azzal a régi elitista megközelítéssel, ami a saját tartalmat istenítette és a máshonnan összeollózottat lenézte, a tumbler kifejezetten kiszolgálja, sőt, elismert funkcióvá emeli a cikkek és képek reblogolását.

A Tumblr mindennél közelebb áll ahhoz a régi álmomhoz, hogy saját, testreszabott újságom legyen, ahol csak arról vannak képek, hírek és cikkek (szigorúan ebben a sorrendben), amikről én szeretném. Vagy azok tollából, akiket arra érdemesnek tartok. Ugyan számos próbálkozás volt már efféle aggregátor létrehozására az rss olvasóktól kezdve a google desktopig - de egyiket sem éreztem annyira kézreállónak, mint most ezt.

Szóval, előre tumbászok, itt az ejfelkapitany.tumblr.com kövessetek!


Van véleményed? Mondd el!
Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...