Éjfél Kapitány
a Torony kiállításon
Levél Éjfél Kapitánynak...

Magyar Képregény Akadémia & Dragon Rouge:
A Képregény Világnapja

A Képregény világnapja alkalmából nagyobb formátumban ismétlődött meg a Retortában látott Torony tárlat. Az ottani kiállítók régi/új munkákkal egészítették ki az eredeti anyagukat, és újak is szép számmal felbukkantak. A nagyobb helyszínt szépen kihasználták a kiállítók, jól elfért egy nagyon is aktuális Sin City sarok, és az iparosok divatbemutatójának modelljei is kényelmesen tudtak elvonulni a közönség előtt.


Megnyitó

Réz András az állókép reneszánszát vezeti le. A technológia révén most érkezett el az a pillanat, hogy gond nélkül tudunk nem csak szöveget, de képet is továbbítani. Ez a lélegzetvételnyi előny elég volt, hogy a hagyományos állókép erőre kapjon és ne tűntesse el időnek előtte a mozgókép mindent elsöpörni látszó úthengere.

Geek (Ábrai Barnabás)

Odegnál Robival szemlézünk. Elismerően hümmögünk a már jól ismert rajzok előtt, és apró szakmai trükkökket is megtanulok: "rá van festve a fényképre - nagyon látszik". Geek képeinél kapom fel a fejem. Ha nem is a Toronyra készített rajzai, de a most kitett Hőstörténet és a Babel 2012 - parádés. Ennél jóval gyengébb dolgokat láttam már nagynevű kiadók kezéből kiadva.

Kissgz (Kiss Gábor)

Kissgz pszichopata sorozata végén csak most fedezem fel a kisbetűs feliratot: "szöveg: Breat Easton Ellis". Végül is - kitalálhattam volna. Eszti mellettem szénné kopott terepnadrágjában megjegyzi, ha ilyesmire gerjedek, akkor Para Kovács Imre könyve lenne nekem való. Érdekes, ma mindenki könyvet ajánl nekem, délelőtt Müller Péter Kígyó és Kereszt, majd Péterfy Gergely A tűzoltóparancsnok szomorúsága került fel a listámra. Sose lesz annyi időm hogy mindent valaha is végigolvassak, amit felírtam magamnak...

Gáspár Tamás

A régi motorosok is kitettek magukért. Tamásnak egy viszonylag új Man's Health illusztrációja előtt emelem meg kalapom. Ennek az rajznak mindenképpen itt kell lennie, egyrészt mert nagyon jól néz ki, másrészt mert Burn Babyre emlékeztet (2004 legkeményebb harcosa).

Hol, hol, hol?

A Gödörben.

Szerinted? Szólj hozzá!
Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...