Éjfél Kapitány
tavasz 2010
Levél Éjfél Kapitánynak...

x

2010 Tavasz

városligetZúúúúú, banggg, kresss, potty, potty, potty - szanaszét repülnek a vurstliban a dobozok, ahogy a rongylabdával széjjelütöm őket. Hippi napszemüvegem ugyanazzal a lendülettel esik le a fejemről a mutatványos cigányember lábai elé, ahogy apait-anyait beleadok a dobásba, de mosolyogva felveszi nekem, majd odaadja a jutalmat is :) Zzzzzz, bmmmm, bmmmm, igen igen, adj nekik, húzd rá a kormányt, bammm - bammm, sikítsunk, kurjongassunk, mosolyogjunk a szőke lányokra, vegyük célba a nyikhaj csávókat, száguldjon az a dodzsem - bammm, bammm, bammm. Jöjjön az a pálinka, az a soproni sör, és a sülthús. Szeretek elvegyülni az én népem között. Jó látni ezt a sok megfontolt, és közös érdekeinket szem előtt tartó állampolgárt, akik sokadszor is a jóléti rendszerváltásra szavaztak. Végül is nem vitázom ezzel, mennyivel jobb csak úgy kapni a pénzt mint megdolgozni érte. Nagy királyság lesz itt mostantól, úgy hallottam, a régi APEH újrakeresztelve, Bőség Minisztérium néven működik majd tovább, csak a külföldiektől és a milliárdosoktól fog pénzt beszedni, majd azonnal szétosztja azt a hazai munkavállalók és vállalkozások közt. A gaz kommunisták nem fogják többé meglopni és sanyargatni a rendes magyar embereket. A bankárom már kevésbé optimista, ő azt javasolta, hogy a forint esésére tegyünk inkább fel egy kis pénzt. Hallgattam rá.

Itt van végre a jóidő, felfújtam a bicaj kerekét, vételeztem egy új rövidnadrágot, gyönyörű alufellnis kerekekre cseréltem, átrendeztem már megint a nagyszobát, most sokkal jobb a hangzás és a látvány is. Mindjárt a boltokban az Ipad, az új Lego vonatok, az új Zara férfi kollekció, és száz más dolog, amire vágyom. Tenger sok munka vár, és rendkívüli teljesítményt csak kivételes körülmények között tudok kihozni magamból.

Langyos az este, mezítláb heverek a lampionok alatt. Szépek a lábacskáim, éppen a minap csinálta meg őket Anna, a pedikűrösöm. A szabóm hamarosan elkészül az új nadrágommal, olyan lesz mint amilyet Sherlock Holmes hordott a viktoriánus Londonban. Tökéletes viselet lesz a munkás nyári napokra, főleg ha felveszem hozzá az új olvasószemüvegemet, ami szintén friss szerzemény, Móni az optikusom keze munkáját dícséri. Hangszigetelt ez a lakás? - kérdik a lányok, miután feltekerték az erősítő mattfekete gombját, hogy három szobával arrébb is hangosan hallják. Persze hogy az, sikoltozhattok kedvetekre...

 

Többi írás... Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása is? Kattints!

Kijárat Kijárat...

Főoldal Főoldalra...