Éjfél Kapitány
lesifotók
Levél Éjfél Kapitánynak...

Paparazzi pályázat

Éjfél Kapitány hiteles ábrázolására már eddig is történtek kísérletek. Jól ismert Boros-Szikszai kombattáns Éjfél Kapitánya, Gáspár Tamás képregényhős Éjfél Kapitánya , Vigh Szabolcs szado-mazo Éjfél Kapitánya, Odegnál Robi Orgyilkos Kapitánya és Weigert Miklós Metroszexuális Kapitánya. Az illető művészek jobbára fantáziájukra támaszkodva ceruzával és ecsettel voltak kénytelenek dolgozni.

Nézd meg a teljes galériát!

Fénykép a Kapitányról - érthető okokból - nem készült. Ezen az áldatlan állapoton viszont most módodban áll változtatni. Ha van elképzelésed arról (és kinek nincsen...) hogyan is néz ki Éjfél Kapitány, akkor játssz velem paparazzi lesifotóst!

Lapozd végig a régi fényképalbumaidat, kutasd az internetet és fedezd fel valamelyik képen a mindeddig rejtőzködő Éjfél Kapitányt. Lehet, hogy ott bújik meg valahol, ahol eddig nem is gondoltad. Lehet, hogy Ő az a turista abban a görög tavernában a szomszéd asztalnál; lehet, hogy Ő az a gördeszkás a Louvre udvarán; de az is meglehet, hogy Ő az a távoli unokatesó, aki ott ebédel a családdal a karácsonyi asztalnál. Lapozd végig az albumokat, keresd meg a Te Éjfél Kapitányodat és küldd el. A képhez feltétlenül mellékelj rövid magyarázatot is, amiben leírod, mi volt az az árulkodó jel, ami alapján felismertél!

Küldj képet Te is!

Apoca Lego Kapitány? - BáRKától

A mesterlövész LEGO emberke számomra egyértelműen Te vagy, amint megláttam, rögtön tudtam... bár nincs rajta a jellegzetes koponya, de mégis Te ugrottál be róla.

Maga a Megtorló? - Gommenasaitól

Nemrégiben tört rám a felismerés: netán Éjfél Kapitány a Megtorló álcája mögé bújt? Mindenesetre a halálfej a ruháján valahonnan ismerős nekem.


Fitness Kapitány

Tessék! Megtaláltam a diáklányos dolgozatok sokat szenvedett öregemberét, aki az igazi életébe belefáradva Kapitányként tengeti nyomorúságos életét...

 


Repülős kapitány - Thomastól

Thomas régi névrokonom, a valaha volt kommunistavadász éjszakai pilóta képét vette elő és dolgozta át imponáló módon:

No, hát nem tagadhatom le, hogy sokat pepecseltem vele. Mentségemre szóljék, hogy közben magam is időutazást tettem egy másik gépen, szüntelenül e fenséges éji vasmadár megett.

Már-már eltűnni látszottál, ám én sem adtam föl; mikor kifogyni kezdett a kerozin, tudtam - hamarosan Te is leszállsz... S valóban nem tévedtem!

Mit a holdnak fényében fürösztött kövér, sápatag felhők eltakartak, néhány gyér, alacsony domb nem tudott: megláttam a halálfejet, mely ezúttal nem veszedelmet ígért, hanem újabb remek alkalmat egy titkos paparazzi küldetésre. ;)

Orneryboy - Uditól

Lehet, hogy a Kapitány nem is annyira kemény, mint a legtöbb ábrázoláson? Vagy van egy másik élete? Sose tudjuk meg, de a hasonlóság kétségbeejtő. Lásd a mellékelt kép!

http://www.orneryboy.com/

 


Törzsi Kapitány - Ilditől

Alvó Kapitány - egy fáradt nap után lepihenve. Nem tudom, miről is ismertem meg igazán, de azt tudom, hogy a világ legkisebb rezdülésére is feláll felriad, ha itt az idő...

Rockzenész Kapitány - Valitól

Imhol Éjfél Kapitány a naplementében, szerény hős elmosódó toronnyal a háta megett, ahol bizonyára egy szűzies ismeretlenségbe burkolózó modern királylány várja megmentését.

Dj Kapitány - Mercuriustól

Kedves Kapitányom,

Azt hiszem, Te vagy, PepeLePunk mezébe öltözve, a mtv2-n épp bootleg-bemutatót tartva....


Lelkész Kapitány - Malibutól

Egyik nap barátnőimmel beszélgettem. Egyikük szintén olvasgatja oldaladat, másikuk csak tőlünk hall néha ezt-azt. Utóbbi feltette nekem a kérdést, hogy 'ki is Éjfél Kapitány valójában?' Azt válaszoltam neki, hogy senki nem tudja. És akkor elkezdtünk filozofálni. Az oldaladat szintén látogató hölgyemény szerint lehet, hogy pap vagy. Ha így van, akkor találtam egy képet Rólad. Ha pap vagy, akkor katonák közt élsz és főként az ő lelki üdvükért imádkozol.


Tábori Kapitány - Mercuriustól

Kedves Kapitányom, 

Fogadd szeretettel e rólad készült felvételt. Én magam készítettem. A határozott, szigorú arcél, az egyenruha és a háttérben mosolygó 
három nővérke bizonyossá teszi, hogy csakis te lehetsz az.


Nagypapi Kapitány - Zsizsibótól

"Kapitány... kapitány..."

Zsizsibó felvétele mérföldkő a délceg és életerős kapitányok sorában. Nagypapi kapitány immáron unokái társaságában váltja meg a világot. Még mindig szigorú nézéssel, még mindig erős kézzel, még mindig pocak nélkül, de már ősz halántékkal... 


Gengszter Kapitány - Byrontól

-Mondtam magának... amíg világ a világ, szükség lesz olyanokra, akik csak teszik a dolgukat...
- Hmmm
- Ne nézzen így rám. Ez az igazság az az igazság, amely nem változik... mert tudja... "A többség érdeke, fontosabb az egyén érdekénél, vagy kevesekénél"...


Elegáns Kapitány - Verbosetól

Átrágtam magam sok-sok darab, "ezer éves" képen, s leltem két gyanúsat. Az egyiken egy idős, az élet által barázdált homlokú, diplomatikus megjelenésű, angolos külsejű úriember látható. Kissé ELEGÁNS, ami elárulja. Talán Éjfélkapitány, csak átmaszkírozva kiöregedett titkosügynöknek. Hiába no, a hősök az utcán inkognitóban járnak.


Gazda Kapitány - Petykától

Amint megpillantottam, tudtam, hogy csakis ő lehet az... Hiszen ki más mutatná hitelesen az utat az arra érdemeseknek a mezőgazdaság nehéz világában, épp trágyát szórva! 

Még jó, hogy nálam volt a gépem, így azonnal le tudtam kapni egy robogó autóbusz ablakán keresztül.

Derűs Kapitány - Irinától

Kapitányt a derűs tekintetéről, tökéletlensége teljes tudatában való kedves magabiztosságáról és a bölcs outsider attitűdről ismertem fel. 
:-)

Macsó Kapitány - Esztelenlánytól

Amikor először megláttam már tudtam csak Ő lehet....vele még az élet is egy fordított szappanopera. 

Nem hiába lettem az egyik rajongója...

Harcos Kapitány - XTRtől

vander.jpg (132945 bytes)Ha a Kapitány nő, de mindenki férfiként ismeri, akár saját magáról is felrakhat képet. Szerintem a relikvia oldalon pontosan ez történt :-)

Nagyon árulkodott a halálfej...


Goth Kapitány - Melindától

Nem tudom konkrétan megmondani, hogy hogy ismertelek fel - egyszerűen megláttalak, és egyből tudtam, hogy ez csak TE lehetsz.

Az én kapitányom magányos.

Komor.

Mindig tudja, hogy mit kell tenni, és sosem habozik azt megtenni.

Férfias.
(ok, ok, a szemfesték nem éppen férfias, de a gótoknál ez nem számít.)

És szerintem nagyon-nagyon sexy...Éjféli Ninja - Sithlordstól

Szia Éjfél Kapitány,

azt hiszem sikerült rád találnom Nem sikerült volna, ha nem dacolsz a tudatoddal. Mond, hogy lehet, hogy egy ilyen bölcs ember a vesztébe rohan?

Magyarázat a képhez:

"Éjfél Kapitány igaz kebelbarát, aki, ha baj van megvédi a gyámoltalanokat és segít az elesetteken. Egy testőr sem nélkülözheti a közelharchoz elengedhetetlen harctechnikákat, ezért hősünk már gyermekkorában elsajátította a ninjamesterség csinját-binját. Dacolva a tudattal, hogy egy akció közben az egyedül rá jellemző 'ninjalábtámasz' elnevezésű támadóelem leleplezheti, egy szerencsétlenül járt, ifjú hölgy dekoltázsára való rálátás megkönnyítése céljából közbelépni kényszerült. Vesztére, mert lelepleződött."

Őszinte tisztelettel online munkásságodért, sithlords a szánalmas.hu szerkesztője.

Rosszcsont Kapitány - Placidtól

Én a mosolyodról ismertelek fel.
nameg a nagypapi mocijáról.
:-)

Titkosügynök Kapitány - Kim Philbytől

Közel 31 éve keresem Éjfélkapitányt míg rájöttem, nem kell keresni mert mindig velem van... Pl. itt Amszterdamban a hátam mögött biciklistának álcázva adja le a jelentést rólam rádiótelefonján, mint egy őrangyal. Soha nem szabadulhatok meg már Éjfélkapitánytól...

Gondterhelt Kapitány - Flame-rtől

Ezt a képet észrevéve tudtam, hogy a Kapitányt látom, csak ő ülhet egy ilyen helyen a világon, a silányon és gonoszon merengve, mert senki mást nem taglóznak ennyire le a világ gondjai.

Szóval tudom hogy te vagy az.


Professzor Kapitány - Barburutól

A bácsi, aki félénken, de annál szenvedélyesebben érvelt a művészettörténet szépsége mellett a mindentudás egyetemén. Ő lesz a Kapitány.

Film noir - Cilitől

Ő a fanatikus lányrajongók Éjfél Kapitánya: szenvedélyes és sok sebből vérző hős.

Koncertfelvétel - Kuglitól

A Kapitány mögöttem van lila pólóban, rövid hajjal. Rögtön tudtam ott a helyszínen.

Automata felvétel - Szőke Mihálytól

Egy fotóautomatában találtam a földön eldobva. A Kapitány valszeg úgy érezte, hogy nem sikerült túl jól a kép. Szuperhős, szuperhős, de azért hiú.

Kék Íjász Kapitány - Nikkitől

A kapitányt el sem lehet téveszteni, másnak nem lehet ilyen gyönyörű kék szerelése és ilyen katonás sapkája. Még csigás íjának színére is odafigyel. Amivel viszont minden kétséget kizáróan elárulta magát, az a tehetsége. Ő a környék legjobbja. 

Misztikus Kapitány - Kicsi Szürke Kavicstól

A Kapitány egyértelműen felismerhető a képen, ahogy ott áll a híd túlsó oldalán 8-).

Kockásinges Kapitány - Fekete Mercitől

Merci a "kockásinges szemüveges fiatalember" sztereotípiából indult ki, így fedezett fel ezen a képen. Gratulálok!

Mindenféle más Éjfél Kapitányról...

Főoldalra...