Éjfél Kapitány
nyár 2013
Levél Éjfél Kapitánynak...

x

2013 Nyár

A második százassal már írok a Star Wars flipperen, ez jó kezdés. Legalább ez jó. Szar kedvem van ettől a helytől - mondom - és már indulunk is le a partra koktélozni. Jó kedvem van ettől a helytől - mondom másnap - és már indulunk is le a partra koktélozni. Cuba Librét választok, olyan rég ittam már, hogy nem is emlékszem rá milyen, de most működni látszik. Viharsebesen változik ez a világ, ahol tavaly még kavics volt, ott most apró bárok, ahol fű volt ott óriás csúszda. Idén ragaszkodtam a légkondis wifis szobához és ez nagyon sokat hozzátett a nyugodt pihenéshez. Viharsebesen változom én is, ha tetszik, ha nem.

Fura így nő nélkül nyaralni, sok éve nem tettem ilyet. Nincs mindennap multi tömi-tömi, ugyanakkor nem kell megkérdezni, hogy kérsz-e te is valamit, jössz-e te is kávézni, mit vegyünk a boltban reggelire, nem kell mindennap lezuhanyozni, nem kell civilizáltan viselkedni se. Nem kell igazodni senkihez, nem kell félteni senkit. Hirtelen kedvemben akkor iszom kávét, akkor flipperezek, akkor alszom, akkor strandolok, amikor kedvem tartja, nem gondolok senki másra amikor csatornát választok a tévén vagy vendéglőt a vacsorához. Nem kell aggódni, nincs vesztenivaló. HÉ PARASZTOK, MELYIK MEGYÉBEN VAGYUNK? NO ÉS MILYEN VOLT A TERMÉS? - fennhangon üvöltözöm ivászat után a kis utcákon, de senki sem válaszol, még ha hallja se. Évek óta ez volt a legkényelmesebb balatoni nyaralásom, de a legfurcsább is. A szerelem édes teher, de teher. Megértem azokat, akik nem bírják, nem akarják hordozni, és inkább a nagyon kényelmes egyedüllétet választják ha kicsit nehezebbé válik. Megértem azokat, akik nem akarnak a lakásukban kerülgetni egy másvalakit. Pusztán szexet végül is könnyű kapni, tele van vele a város, annyira tele, hogy akár olcsó pénzért is megvehető, ha valakinek végképp nincs semmi ötlete. Megértem én a lelki szegényeket, de szánom őket.

nick caveBEEEEEFOOORDUUUULTAM A KONYHÁBA, pattanok fel ültömből, ahogy a két cigányprímás besétál a csónakház kerthelységébe. Fél óra múlva kezdődik a Blur, és sok mindent gondoltam volna, de hogy fehér atlétában, egy sörrel és Szandi nővérkével nótázni fogok a szigeten, hát azt nem. Ok, sok minden mást se gondoltam volna mostanában, de hát gecik az emberek. ROHADJATOK MEG MIND EGY SZÁLIG, TE IS, TE IS, TE IS - igazítom el a padra felállva teljes hangerőn a környező asztalok közönségét, de a fülük botját sem mozgatják, ahogy a porban poroszkáló többi szigetlakó sem, akiket TAKARODJATOK AZ UTAMBÓL kurjantásokkal üdvözlök. A többiek igyekeznek erről lebeszélni, de csak mert gyávák és nem akarnak helyettem verekedni. Nincs a világnak szüksége rendre, túl nehéz felépíteni és túl unalmas fenntartani. Álmokra van mindenkinek szüksége, illúziókra, alkoholra, drogra és vadállati szexre. Az én listámon mondjuk rajta van még Nick Cave is, aki nem azt mondta, hogy uncsi már ez a Budapest, nem olyan már ez az éneklés dolog se mint régen volt, kiszállok és hagyom a fenébe az egészet, hanem inkább csinált megint egy új lemezt és fergetegesen letekerte, ahogy szokta. Legalább ő odatette magát. Megtépázták kicsit a világba vetett hitemet, de azt hiszem, van aki visszaadja - és most nem a popsztárokra gondolok. A többiek meg bekaphatják.


 


 

 

Többi írás... Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása is? Kattints!

Kijárat Kijárat...

Főoldal Főoldalra...