Éjfél Kapitány
Sisters of Mercy

Sisters of Mercy

Szóra sem érdemes előzenekar kínozza a gitárokat a lézengő közönség előtt, a népek inkább a söröspohár fenekére néznek vagy cigiznek odakinn. Hiszti Krisztibe jótékony Unikumokat erőltetünk, hogy formába hozzuk, a többiek lélekben már felkészültek a műélvezetre. Noémi jótékony csajozási tanácsokkal lát el, amikkel kb. annyit tudok kezdeni, mint fiú az olyasfajta atyai jótanácsokkal, hogy "Dolgozz keményen és majd boldogulsz".

És színpadra lép a banda. Lila köd, ótvar hangosítás. Pontosan olyan szar az egész, mint amilyen a régi VHS videoszalagokon volt. Mondjuk ezt most nem gyűri be. A lelkesedésünkön ez persze mit sem változtat, nem azért spannoltuk magunkat egészen mostanáig, hogy ne ugráljunk önfeledten. A lila fény sárgára vált, a köd nem szűnik. Ehhez a felszereléshez asszem nem kellettek kamionok, ennél az Irigy Hónaljmirigy is nagyobb showt csinál az agárdi popstrandon.


Az első tizenöt perc után elérkezünk a klasszikus lassú blokkhoz, ahol már sem a sörök, sem más sem segít fenntartani a lelkesedésemet. Eldritch összevissza gitárkíséret mellett huhog a mikrofonba, lila fényben és ködben. Ilyenkor kell átkarolni a közelben lézengő grufti kislányok derekát, de most inkább csak egy kis hideg vízre vágyom. Mire visszatérek, slágerblokkban találom magamat. A szám felénél veszem észre, hogy a banda már a Corrosiont nyomja, mire nagy tétben fogadást ajánlok, hogy az utolsó ráadás szám a Temple of Love lesz. Senki sem fogad ellenem. Lelkesen kurjongatunk, becsületesen kihasználjuk minden percét az előadásnak. Para Zita valami furcsa tömegpszichózist sejt a mögött, hogy a zenekar produkciójától függetlenül is milyen remekül mulatunk. Chris May ráadásként felvett tükrös zakója egészen nyilvánvalóan az est fénypontja - ilyet akarok én is magamnak. Úgy tapsoljuk vissza a zenekart, mint tinilányok a Tokio Hotelt, és nem is hiába, megkapjuk a Vision Thinget és váratlan fordulattal legutolsó számnak a Temple of Love-ot.

Igazából ez már annak idején is ciki volt - és most is az. Azért jól szórakoztunk.

 

Jobb mint az eredeti: Hell on Steele Wheelz vadiúj SOM bootlegek
Szólj hozzá!
Más zenekritikák...

Kijárat...

Főoldalra...