Éjfél Kapitány
Matula szülinapLevél Éjfél Kapitánynak...

Matula magazin születésnap a Trafóban

Tudjátok ki veszi be... Méghogy ingyen szilvapálinka, meg maga Kocsis atya éjfélkor, ugyanott bootleg balhé... Túl szép, hogy igaz legyen. Ehhez képest - pontosan így történt.

A Matula magazin hiánypótló missziót vállalt fel, amikor harcos mocskosszájú, politikailag inkorrekt fikázó újságját elindította. A szerkesztők úgy - ahogyan azt mindnyájan szeretnénk néha - szabadon eresztették a mindnyájunkban lakozó állatot. Mint egy falat puha kenyérre, olyan nagy szükségünk van erre időnként...

Just in time

Nehéz pontosan időzíteni a tökéletes érkezést, de most sikerült... A már igencsak feldobódott fogadóbizottság magával Bede Mártonnal az élen kezünkbe nyomja a legutolsó(!) pohár szilvapálinkákat, melyet vidám boldog szülinapot felkiáltással dobunk be, majd beesünk. A közönség nem az a 15 éves korosztály, nekik tegnap volt Kispál. A ma este a felnőtteké. Vékonyderekú lányok táncikálnak egymással, rutinos vagányok melegítenek, Vander Myreillet véli felismerni a bárpultnál. Szikrázik a levegő a domináns megmondóemberek körül. Már javában dübörög a zene, Krisztiánt pillantom meg a djpult mögött ez megnyugtat. Illetve épp ellenkezőleg. Hungry like a wolf - kezdődik a vadászat, szétárad az adrenalin...

Kocsis atya szupersztár

Pontban éjfélkor lecsendesül a perverz diszkó és a Matula szerkesztői veszik át a mikrofont. A népek hálátlanok mint mindig, szemmel láthatóan csak tovább ugrálnának. Itt már csak egyvalaki segíthet, és igen - megjelenik maga Kocsis atya talpig reverendában és buzi napszemüvegben. (Ezúton kérek bocsánatot, hogy a röviditalok, sörök és a női parfümök hatása alatt többször is - tévesen - Kovács atyának tituláltam...) Zseniális prédikációja engem feltétlenül magával ragadott, de olyan keresztkérdésekre, hogy mi is volt a beszédje fókuszában, hát nem tudnék most felelni. Arra még emlékszem, hogy a Jóisten mindent lát, merthogy lézerszeme van, és arra is, hogy a közös könyörgés után az atya a párosodásra való buzdítással eresztette útjára minket. Halleluja!

McSleazy az import skót bootleg dj teker bele fergetegesen, míg Pepe ketrecbe zárt tigrishez hasonlóan várja, hogy következő fellépőként tovább ugráltassa a már így is nagyon beindult közönséget. Massimo hozza a formáját, balján Placid, jobbján ismeretlen vöröshajú bella bambina. A fiúvécében csini lányismerősnek köszönök, majd felbukom a betonban alig hibázva el egy komplett asztaltársaságot. Suhanó taxi, utolsó McChicken az Oktogonon, yeah, ez az élet!


Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...