Éjfél Kapitány
a Mancs évzárón
Levél Éjfél Kapitánynak...

A38 2006 12

Mintha hirtelen gyerekszülésről lenne szó, olyan elszántsággal állítjuk meg az A38 felé száguldó taxit - pedig csak cigarettát kell vételeznünk. Ilyen vad csütörtök este ennél több is belefér, Zsuzsával és Orsival a hátsó ülésen nem állít meg minket senki. Nagymesternő még az imént a parlamentben bedobott repi koktéloktól vidám, én pedig az Oktogonnál vételezett Heinekentől. "Most jöttem egy partiról, ahol nagyon finom pezsgőt ittunk, aztán annyi kedves emberrel ismerkedtem meg, mint még soha..." - ja nem, ez nem most volt, ez pár nappal ezelőtt hangzott el Kriszta szájából :)

Eldobom az agyam mindjárt, csak nem a God Save the Queen szól a Sex Pistolstól? De igen - ezért nem hallom sem Zero, sem Messecina ügynökök egy szavát sem. Táncolni viszont táncolunk a Lopunk zenekar klasszikus műsorára. A hirtelen elhagyott halálfejes öngyújtóm is  hamarjában megkerül - nem hiába nyomattam bele friss gázt a mindent megszerelő ezermester nénivel a Liszt Ferenc tér mögött.

Ez igen! Nem csak hogy ingyen pálinka, de potya esterházy torta is az asztalon! Ez már tetszik, senki sem állít meg, hogy a kandírozott cseresznyéket egyesével kimazsolázzam, majd a lazán balkézzel befaljam a megkívánt tortaszeleteket. Ez már közel van a kánaánhoz, kényelmesen nyalom tisztára az ujjaimat. A legváratlanabb pillanatokban ismerős női kezek ölelnek át hátulról, máskor pedig én nyúlok egy-egy ismerős derék után. Én is szeretlek téged - hát persze aranyom... Jánossy Lajost keverem ismét össze Háy Jánossal, de hosszúlábú hosszúhajú kísérőm sokatmondó elpirulós mosollyal javít ki - ő ezt sokkal biztosabban tudja. Pálkatával három mondatnál hosszabban most sem találunk közös nevezőt - de ezen egyikünk sem lepődik meg. Részéről befejezte a blogolást - mert nem tudja megválogatni a közönségét. Én se, de én élvezem ezt ;)

Az ef Zámbó Happy Dead Band a maga tucat zenészével nyögvenyelősen készülődik, csak a két énekesnő vonzza mágnesként a tekintetet. Vékony derekukat nézve tinédzseresen elrugaszkodom a valóságtól és csak őket látva, velük táncolok a végkimerülésig. Nem a Dobó Kata hasonmás, hanem a fekete hajú tündér dob fel. Illetve, mindkettejük egyszerre. Látom őket magam előtt, ahogy levetik a csepp fellépőruhát, és birtokba veszik a fehér lepedővel borított franciaágyat - és nem akarok kizökkenni az álomból.

Boldog karácsonyt, új évet, meg mindent!


Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...